Slovenija
58 ogledov

Vodstvo nad preimenovanjem ni navdušeno

bolnišnica Izola Anže Petkovšek
Od kolegov tragično preminulega zdravnika Guillerma Martineza je prišla pobuda, da bi bolnišnico preimenovali po njem. A v vodstvu bolnišnice menijo, da je v bolnišnici bilo in je zaposlenih še veliko ljudi, po katerih bi se bolnišnica upravičeno poimenovala.


Iz zdravniških vrst je po tragičnem dogodku v Izoli prišla pobuda, da bi Splošno bolnišnico Izola preimenovali po preminulem zdravniku v Splošno bolnišnico Guillerma Martineza Izola, o čemer smo pisali v prispevku Bolnišnico bi poimenovali po Guillermu Martinezu.

"Menim, da bi kolegu Guillermu v spomin in celotni javnosti kot opomin, da se takih ljudi ne sme pozabiti, začeli podpisovati peticijo za preimenovanje zavoda Splošna bolnišnica Izola v Splošna bolnišnica Guillerma Martineza Izola," je na Facebooku zapisal sodelavec preminulega Jurij Avramovič Gregorič. "Če ima lahko SB Nova gorica ime po zdravniku, ima lahko tudi naša ime po velikem zdravniku in človeku, ki se je njej predal in v njej žalostno izgubil lastno življenje."

Direktor preimenovanja ne podpira

Formalno pobuda še ni bila vložena, da bi do preimenovanja lahko prišlo, bi moral predlog na Svet zavoda, ki zadevo preda ministrstvu za zdravje, ta pa lahko za preimenovanje izda ali ne izda soglasja. 

"Osebno menim, da je v SBI bilo in še zmeraj je zaposlenih precej ljudi, ki so večino življenja posvetili SBI ter bi se SBI povsem upravičeno poimenovala po njih," o pobudi pravi direktor izolske bolnišnice Radivoj Nardin. "Vem, da je prezgodnja izguba dr. Martineza zelo boleča, saj je predstavljal velik potencial za našo bolnišnico, vendar menim, da to ni utemeljen razlog, da bi se SBI poimenovala po njem."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Tone Mihelčič 09:47 01.september 2016.

    Traparija ...preimenovanje..sedaj bomo za vsko stvar ki se bo zgodila v javnih ustanovah kar ustanovo preimenovali Ste normalni ??? Potem preimenujmo še Ižansko cesto po umrlem policistu itd

  • mph 15:53 31.avgust 2016.

    Se povsem strinjam. Ampak nekaterim, predvidevam predvsem takim, ki v ničemer niso nič prispevali družbi, vejo samo rogovilit, pač delijo minuse tudi pri povsem lepo napisanih postih. Sicer pa slovenceljnov je povsod dosti. Beda.

  • Clip 15:51 31.avgust 2016.

    Bolnišnica Milojke Kolar !