Šport > Košarka
9 ogledov

Olimpija v novi sezoni Lige Aba

košarka Olimpija Saša Despot
Slovenski košarkarski prvoligaš Union Olimpija bo vendarle nastopil v novi sezoni lige Aba.

Kot so sporočili iz ljubljanskega kolektiva, je svet sponzorjev Uniona Olimpije v ponedeljek odločil, da sprejme pravico nastopa, ki ga je Olimpiji julija ponudilo predsedstvo lige. Slednje pa je danes tudi potrdilo igranje Olimpije v regionalni ligi.

"V skladu s sklepi Aba lige j.t.d., ki so bili sprejeti na skupščini 14. julija v Budvi, in ob upoštevanju nacionalnega koeficienta ter rezultatov v domačem prvenstvu 2015/2016, je predsedstvo lige pravico za nastopanje v ABA ligi za sezono 2016/2017 dodelilo ljubljanski Union Olimpiji in makedonskemu klubu Karpoš Sokoli. Svet sponzorjev Uniona Olimpije se je na ponedeljkovem sestanku odločil, da ponujeno pravico sprejme," so sporočili iz Olimpije.

Sezona 2016/2017 se bo v ligi Aba začela 1. oktobra. Redni del tekmovanja se bo predvidoma končal 11. marca 2017. Končnica se bo predvidoma začela 18. marca in trajala do 15. aprila 2017.

Konec julija so iz ljubljanskega kluba sporočili, da finančna situacija v klubu ne omogoča izpolniti finančnih zahtev za sodelovanje v mednarodni košarkarski ligi Aba. Klub, ki je sprožil postopek za poenostavljeno prisilno poravnavo, je bil zaradi trenutne finančne situacije prisiljen prekiniti ali ne podaljšati sodelovanja z vsemi trenerji mladinskih selekcij kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.