Slovenija
160 ogledov

Okolica UKC zanemarjena, čistili naj bi kar zaposleni

smeti nevrološka zurnal24.si
UKC Ljubljana nima denarja, da bi podaljšal pogodbo z zunanjim izvajalcem za čiščenje in vzdrževanje okolice. Koši v okolici UKC so polni smeti, na tleh kupi listja. Kaj bo, ko zapade sneg?

"Smetnjaki so polni smeti, te ležijo okoli smetnjakov, listja je na kupe. Naši članici je skoraj spodrsnilo, kako nevarno je šele za bolnike," so na razmere v okolici UKC Ljubljana opozorili v Sindikatu zdravstva Slovenije (SPUKC). 

Kupi listja in smeti so tudi v parku med upravo UKC in Onkološkim inštitutom, kamor pogosto med zdravljenjem zahajajo onkološki bolniki. 

park OI | Avtor: SPUKC SPUKC
oi, park | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

 

 

 

 

 

 

 

"Ne moremo plačati"

UKC Ljubljana ni podaljšal pogodbe z zunanjim izvajalcem za čiščenje okolice in opravljanje zimske službe.  "Zaradi finančnih težav pogodba v resnici ni bila podaljšana. Ne želimo namreč naročati in kupovati stvari, ki jih ne moremo plačati, oziroma za katere nimamo finančnih sredstev," so sporočili z UKC Ljubljana. 

Bodo morali čistiti zaposleni sami?

"Poiskali bomo notranje rezerve in organizacijske rešitve," na vprašanje, kdo bo v prihodnje vzdrževal okolico, odgovarja vodstvo UKC Ljubljana. Namigi, da bodo vodstvo po novem zahtevalo, da okolico čistijo sami, se pojavljajo tudi med zaposlenimi. Sindikat tako vodstvo javno sprašuje, kako bodo novi ukrepi, posebej v času, ko bo zapadel sneg, realizirani. 

"Naj pri tem opozorimo, da so zaposlene strežnice-čistilke, ki skrbijo za vzdrževanje in higieno prostorov v UKC Ljubljana, že sedaj preobremenjene in izpostavljene hudim pritiskom, tako da je nerealno pričakovati, da bodo po novem opravljale še to zadolžitev," poudarjajo v SPUKC in opozarjajo, da strežnice in čistilke prav tako nimajo ustrezne opreme in oblek. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:20 07.november 2015.

    Povprašajte..morda se pa najde kak prostovoljec. Sicer pa če ne bi toliko denarja stran metal z korupcijo bi imel še pa še denarja.

  • MUFNA 22:25 06.november 2015.

    No Jakec1575 ali so to zate kopije, ali par mil.eur.Ajde napiši in dodaj kakšen dokaz ne samo kokodakat na forumih.Napiši pa da vidimo, mogoče se opogumi še kdo.Jaz vem za veliko lop......e( nepravilnosti),ampak vem v primerjavi z drugimi skoraj nič.Nekateri ...prikaži več se ne oglašajo,ker imajo od tega"ugodnosti"spet drugi vedo vse pa se ne upajo povedati,ker........

  • valerijakregar 20:50 06.november 2015.

    tovariš zemlja@rich je še kar pri močeh !tudi mentalno.kaj ko bi njega zaposlili za tisti par 100.000 € provizij ???????????!!!!!!!!!!!!!!