Slovenija
43 ogledov

Vodušek premoženje prepisal na sina

Aretiran Vladimir Vodušek, InfoTV Anže Petkovšek
Vladimir Vodušek je svoje premoženje že leta 2009 prepisal na sina, licenco za oddajanje televizijske dejavnosti pa je letos prodal Grkom. Prvič se je odzval tudi iz zapora. Trdi, da so ga iz Uniorja sami kontaktirali.

Zgodba med InfoTV in družbama Rhydcon in Unior, ki naj bi ju izvršni direktor InfoTV Vladimir Vodušek izsiljeval, se je po besedah Voduška začela, ko je prejel dokumente o poslovanju omenjenih družb.

Iz njih je razvidno, je za Finance dejal Vodušek, da so bile "izplačevane velike količine denarja na podlagi fiktivnih računov, saj naj bi denar dvigali v gotovini in vračali akterjem posle".

To je Vodušek želel preveriti pri direktorju Rhydcona Vinku Stiplovšku, ki mu je navedbe tudi potrdil, a prosil "naj InfoTV tega ne objavi, ker ima tujega partnerja in bi to škodovalo podjetju". Z direktorjem Uniorja Gorazdom Korošcem pa naj Vodušek ne bi nikoli komuniciral.

"Iz Uniorja so ga sami kontaktirali"

Kot trdi Vodušek, so ga mesec dni pozneje poklicali iz odvetniške pisarne Pungartnik-Gregorovič, ki zastopa Unior, in dejali, da imajo zainteresirano podjetje, ki bi želelo oglaševati na njegovi televiziji. InfoTV je z odvetniško pisarno izmenjaval pogodbe.

"Pozneje me je po telefonu odvetnik Jernej Mlinarič vprašal, ali imam kakšne dokumente, ki bi lahko zanimali gospoda Korošca," trdi Vodušek in pravi, da so se po predaji dokumentov pogovarjali samo še o oglaševanju, a da naj bi imel Korošec "težave s plačili in prepričevanjem uprave glede oglaševanja in bi želeli izvesti plačilo v gotovini".

Globoko v dolgovih, premoženje prepisal na sina

Vodušek je sicer že leta 2009 skoraj vse premoženje prepisal na sina Dejana. Gre za deleže v podjetjih Media Holding, Novi InfoTV in turistični televiziji Mediatravel ter dve stanovanji v Ljubljani in vsaj 35 drugih nepremičnin, poroča Delo.

Samo podjetju IMF Invest je po javno dostopnih podatkih Vodušek dolžan več kot dva milijona evrov, leta 2009 pa je pri NLB vzel tudi 410 tisoč evrov osebnega kredita, ki ga mora odplačati do leta 2029.

Licenco prodal Grkom

Grška Atenna Group je od družbe Nova InfoTV odkupila dovoljenje za izvajanje televizijske dejavnosti, za katero je odštela med sto in 200 tisoč evrov, poročajo Finance.

Atenna Group naj bi v Sloveniji poskušala ustanoviti novo televizijo, ki bi konkurirala Pop TV-ju, ki je lani imel več kot tričetrtinski delež na tržnem oglaševalskem trgu. Med drugim naj bi pogovori potekali tudi z novo nastajajočo televizijo v lasti TSmedia Telekoma Slovenije.

Komentarjev 5
  • Lavdan 15:11 17.julij 2012.

    Na svoji TV še kar dela slabo reklamo za Janšo, ker ponavlja intervju z njim.

  • izRODEk 10:33 17.julij 2012.

    http://www.reporter.si/sites/default/files/files/Scan_Doc0018.pdf

  • 1111 09:45 17.julij 2012.

    ej ma res...pa tej so šli totalno v ku*ac!!!