Slovenija
64 ogledov

Voduškova spet v službo

Nataša Vodušek Benjamin Kovač
Dovoljenje. Obsojena in odpuščena bivša veleposlanica naj bi že v kratkem spet delala. Tokrat za sina.

Nataša Vodušek, nekdanja veleposlanica v Bosni in Hercegovini, ki v ženskem zaporu na Igu služi enoletno zaporno kazen zaradi povzročitve hude prometne nesreče v Sarajevu, bi lahko že v naslednjih dneh začela spet vsak dan hoditi v službo. V zaporu namreč nimajo nič proti temu, da bi Voduškova med prestajanjem kazni nemoteno delala.

Ministrstvo je noče več

Pred dnevi je namreč Voduškova dobila potrdilo, da se lahko že v kratkem spet zaposli oziroma da se vsako jutro sama odpelje v službo in se po končanem delovnem dnevu vrne na Ig. "S strani delodajalca smo prejeli zaprosilo, da bi Nataša Vodušek opravljala dela na zunanjem delovišču. Predlog je s strani zavoda pozitivno sprejet," neuradno izhaja iz zapisnika strokovnega kolegija pristojnih v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ig, ki se je sestal in odločal pred dnevi.

Na ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ) zanikajo, da bi se obsojena bivša veleposlanica zaposlila pri njih. "Omenjena od 22. avgusta ni več zaposlena na MZZ," poudarjajo. Voduškovi so namreč izredno odpovedali pogodbo o zaposlitvi. To je nato poskušala izpodbiti pred vladno komisijo za pritožbe iz delovnega razmerja, kjer pa so njeno pritožbo zavrnili.

Zaposlil naj bi jo sin

Neuradno naj bi jo zato, takoj ko je dokončno ostala brez službe, zaposlili v družinskem podjetju Voduškovih, ki ga vodi njen sin. Prav to podjetje naj bi vodstvo zapora tudi zaprosilo za dovoljenje, da Voduškova med prestajanjem kazni dela zanje. Njen soprog Vladimir Vodušek sicer to zanika. "O tem, da bi jo zaposlil sin, ne vem nič. Jaz nimam podjetja, vodi ga sin in vem, da zaporu ni podal nobene uradne prošnje za soglasje. Prav tako ne vem nič o tem, da bi jo sploh zaposlil," dodaja Vodušek.

Po neuradnih informacijah iz zapora pa smo izvedeli, da bi Voduškova lahko pri sinu začela delati že v kratkem, oziroma takoj ko država z njegovim podjetjem podpiše potrebno pogodbo za to delo.

 

Komentarjev 13
  • smejka 15:20 10.september 2013.

    dela naj,a brez plačila,si je že nabrala dovolj....kazen naj prestaja za zapahi in na delo,najbolje fizično, naj hodi v bolnišnice,dom za ostarele

  • Avatar frnazzi
    frnazzi 13:41 10.september 2013.

    Pa kakšen "zalutali metak" tudi ne bi škodoval sploh!

  • Mrcina 12:38 10.september 2013.

    V kratkem bomo po moje brali, kako je " klošar " ukradel sendvič ....in bil obsojen na 2 leti zapora in na Skoraj vsak, ki pride na sojenje.....je obsojen na zapor in denarno kazen. Počasi bo zaprta cela ...prikaži veča Slovenija. Kam to gre??? Saj ...počasi bo normalno postalo, da se po novem živi v arestu...