Slovenija
30 ogledov

Vogrin ima za skoraj milijon evrov izvršb

ivan vogrin Anže Petkovšek
Vrednost pravnomočnih izvršb zoper poslanca Ivana Vogrina se bliža milijonu evrov. Vložile sta jih Unicredit in Banka Koper.

Banka Koper je na sodišču uspela z že tretjim zahtevkom zoper nepovezanega poslanca Ivana Vogrina. Tokrat zahtevajo plačilo 175 tisoč evrov, skupaj s prejšnjimi izvršbami pa od poslanca terjajo 610 tisoč evrov.

Tarča rubeža sta Vogrin in Interles, osrednje družinsko podjetje, ki se ukvarja z izdelavo in montažo oken, poroča Dnevnik. Sam sklep o izvršbi je postal pravnomočen že sredi maja letos, sodišče pa ga je prejšnji teden poslalo v izvrševanje.

Banka rubi Vogrinčevo plačo

Banka Koper rubi tudi poslančeve prejemke, in sicer dve tretjini poslanske plače, ki je januarja znašala 5673 evrov bruto. Pod rubežem je tudi njegovo ostalo premoženje in delež obubožanih družb Interles IG in Interles - Belcont.

Dolžan tudi Unicreditu

Že pred tedni je sodišče tudi Unicreditu zaradi izterjave 231 tisoč evrov dovolilo rubež Vogrinovih podjetij, ne pa tudi njegove plače. Nekdanji poslanec Državljanske liste je namreč temu delu uspešno ugovarjal.

Koliko dolga imajo poslančeva podjetja samo do bank, ni znano, po dostopnih podatkih pa so Interles, Belcont, ki je v stečaju, Vogrin Inženiring in Interles - Belcont še konec leta 2011 imeli za 3,5 milijona evrov finančnih obveznosti.

Komentarjev 2
  • 1111 17:38 07.julij 2012.

    ma nemoj??? ...kakšen nepovezan poslanec? ...kaj delata bedaka...Vogrin in Simšič, kot nepovezana poslanca, kdo ju je izvolil??? ... pošten slovenski narod odvaja od ust, za plačo dveh pokvarjenih...do kdaj še???Virant, kje je tvoja poštenost??? kakšni nepovezani poslanci???...jemljete vsem mogočim, ...prikaži več upokojencem, da taka dva gnoja živita, A VAS NI SRAM?

  • Lavdan 13:26 07.julij 2012.

    In kaj nas to briga. Naj jih plača, pa bo imel mir, tako kot vsi drugi.