Magazin > VIP
1435 ogledov

Vohun trdi, da je bil Toše Proeski ubit

Toše Proeski Žurnal24 main
Že nekaj let se v medijih in med ljudmi pojavlja teorija zarote, da naj bi Tošeta Proestega ubili. Zdaj to trdi tudi srbsko-francoski agent.

Jugoslav Petrušić, srbsko-francoski agent, ki je član francoske vojaške obveščevalne službe in francoske legije tujcev ter eden najpomembnejših organizator protiobveščevalnih operacij med vojno na tleh bivše Jugoslavije v 90. letih se strinja s teorijo zarote, da naj bi Tošeta Proeskega ubili.

V televizijski oddaji na makedonski televiziji je novinarju povedal, zakaj meni, da ni šlo za nesrečo.

"To, kar se je zgodilo v tej nesreči je nemogoče. Hitrost džipa (v katerem je bil Toše, op. a.) je bila prevelika, da bi bila poškodovana samo ena stran avtomobila. Če bi bilo res tako, kot so rekli, da je desna stran vozila udarila v kamion in če bi avtomobil udaril s takšno hitrostjo, bi morali biti tudi ostali potniki v njem hudo poškodovani. Njihove poškodbe bi morale biti vidne na telesu in bi morali v bolnišnici ležati vsaj dva ali tri tedne. Poleg tega pa bi se morali pri takšnem trku sprožiti airbagi. Sila je bila prevelika, da bi lahko ostali udeleženci iz nesreče odkorakali nepoškodovani. Nočem se ukvarjati s tem, kako so to naredili in kako jim je uspelo, ampak to, kar se je zgodilo, je nemogoče," je za makedonsko televizijo povedal Petrušić.

Dodal je, da so ljudje, s katerimi je bil Toše v avtomobilu sumljivi zaradi obnašanja po pevčevi smrti: "To niso profesionalci. Oni bi morali po nesreči iti k psihiatru na posvet, to zagotovo ni bilo lahko. To je bila težka izkušnja. Oni bi morali imeti travme po tem, ko so njega videli mrtvega. To ni bila lahka nesreča, to je bilo grozno, glede na slike nesreče, ki sem jih videl."

Komentarjev 7
  • zdrej 18:55 23.marec 2017.

    Pardon s 70 kmh ne pri .

  • zdrej 18:55 23.marec 2017.

    Če nisi privezan, je lahko Airbag namesto rešitelja, rabelj!! To bi mogoče bil vzrok zakaj se airbag ni sprožil, ker so ga namerno izklopili. Sicer pa je članek , ki spada v kategorijo Rumene novice oz. bolj podrobno, gostilniški ...prikaži več trači. Če človek nekaj trdi, kako je osnovano na matematiki fiziki itd, potem pa ne ve osnovnih vhodnih spremenljivk. Adijo kake mate. Pa še bom jaz po gostilniško, zanimalo bi me malo boljša analiza te nesreče, ker poškodbe so krepko prevelke za 150-80= 70kmh. (80 na uro se ponavadi vozijo tovornjaki pa v isto smer torej bi se trk lahko odvijal pri 70kmh)

  • Snežinko 10:48 23.marec 2017.

    Ne bo držalo - pas ni prav noben pogoj za airbage. Edini pogoj so senzorji spredaj. Ki pa lahko zatajijo kot vsaka stvar v avtu. Saj je bilo takrat rečeno, da poteka preiskava, zakaj se niso sprožili.Se pa strinjam ...prikaži več z ostalim - sedež do konca dol, odpet, ker ga je pas motil pri spanju...v takem primeru ne bi dosti pomagalo tudi če bi se airbag sprožil - čudežev pa spet ne more delat...