Slovenija
5 ogledov

Vojaka naj bi raketa zadela pomotoma

Vojaki na Kosovu Reuters
Vojak, ki je bil v petek med rednim usposabljanjem postopkov nadzora množic poškodovan v predel tilnika, že počiva v domači zdravniški oskrbi.

Vojak Slovenske vojske (SV), ki mu je med rednim usposabljanjem slovenskega kontingenta, ki deluje znotraj operacije KFOR na Kosovu v glavo priletela dimna raketa, po poškodbah tilnika že okreva v ljubljanskem kliničnem centru (UKC).

"Vojaku je bila takoj nudena prva medicinska pomoč, nato je bil prepeljan v bolnišnico Role 2 v Prizrenu. Ob upoštevanju zdravniškega nasveta, da je potrebno čimprejšnje nadaljnje zdravljenje v Sloveniji, je bil v popoldanskih urah z letalom falcon prepeljan v UKC v Ljubljani. Poveljnik KFOR je takoj ustanovil komisijo z mednarodno sestavo, ki je dogodek preiskala. Po prvih ocenah ni šlo za namerno poškodovanje vojaka, temveč zgolj za nezgodo pri rednem usposabljanju," poudarjajo v SV.

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:21 23.november 2014.

    no lepo da mediji vsaj za spremembo probate mal izvedt okol tega incidenta. ker prej se je govoril samo o tem da je bil poškodovan ..nč pa o krivdi... mislm sj razumem da smo vsi sam ljudje pa se napake ...prikaži več dogajajo ...samo je pa pomembno kako se je to zgodilo zato da ne bi bila to praksa in da bi se temu izognilo v prihodnje. tud če gre za nenamerno napako.

  • smejka 14:09 23.november 2014.

    Eno je komentiranje,drugo pa zmerjanje...pojdite v pm-no,vam je všeč?

  • jaki 19:10 22.november 2014.

    Lepo, da ste upoštevali kritiko in spremenili naslov.