Svet
40 ogledov

Vojakinje v štiklih

Severnokorejske vojakinje Reuters
Nova opozorila Severni Koreji. Ta pa danes z novimi fotografijami razkazuje svojo pripravljenost na vojno – tokrat s pomočjo nežnejšega spola.

Severna Koreja danes zastrašuje s fotografijami vojakinj, ki v visokih petah strumno paradirajo ob reki Jalu. Ženske po nekaterih podatkih predstavljajo kar 10 odstotkov severnokorejske vojaške sile.

Kršijo resolucijo

Zunanji ministri osmih najrazvitejših držav sveta (G8) so danes po pogovorih v Londonu ostro obsodili jedrska prizadevanja Severne Koreje. Država "neposredno krši" resolucijo Varnostnega sveta Združenih narodov, so zapisali.

Tretji jedrski poskus, ki ga je Pjongjang izvedel 12. februarja, ter dve izstrelitvi rakete lani "resno spodkopavajo stabilnost regije, ogrožajo obete za trajni mir na Korejskem polotoku in ogrožajo mednarodni mir in varnost", navaja izjava. Ministri so opozorili še, da bo nadaljnja agresivna retorika Severne Koreje služila "le še dodatni izolaciji" te države.

Med tem pa naj bi severnokorejska vojska vzolž vzhodne obale že postavila več mobilnih izstrelišč.

Komentarjev 2
  • prosti.strelec 06:48 16.april 2013.

    Če me spomin ne vara je imel tudi Gadafi kar nekaj lepih telesnih stražark, samo je bolj klaverno končal,verjetno Kim Jong Un čaka enaka usoda.

  • Oxxo 22:30 11.april 2013.

    Na sliki je samo nekaj opranih možganov in zrežirana manekensko - pozerska fora vojaške diktature.