Šport
60 ogledov

Vojni veteran skočil z mostu za smučke Tine Maze

smuči Tine Maze bungee jumping Ana Praznik Štefko Bratkovič Lulzim Osmanaj Radio Center
Lulzim Osmanaj je izkazal pogum, ki bo njemu in njegovim kolegom pomagal do novega športnega igrišča v njihovem paracentru.

Vse skupaj se je začelo pred slabim mesecem dni, ko sta Ana Praznik in Štefko Bratkovič v studio Radia Center dobila podpisan zmagovalni par smuči Tine Maze

"Niti misliti si nisva mogla, kakšna lepa zgodba se bo razvila iz vsega tega," je priznala Ana. "Odločila sva se, da bova smuči podelila tistemu poslušalcu, ki naju bo prepričal, z najbolj zanimivim izzivom. Odziv je bil fantastičen.

Prepričal v trenutku

"Najbolj naju je prepričala želja in odločitev vojnega invalida Lulzima Osmanaja, ki nama je sporočil, da je za Tinine smuči pripravljen z bungee jumpingom skočiti z mosta," je dodal Štefko. "Smuči ob tem ne bi obržal zase, ampak bi jih dal na dražbo, pridobljena sredstva pa bi namenil za novo igrišče, ki ga gradijo paraplegiki na Štajerskem. Z Ano sva v trenutku razumela, da imava zmagovalca in takoj sva šla v akcijo."

V začetku meseca aprila se je skupina pogumih posameznikov z Lulzimom, Ano in Štefkom na čelu, znašla na avstrijskem mostu Jauntal, kjer so izvedli drzen, 96 metrov dolg skok v globino in tako udejanjili svoje besede. Dogodek je bil nasičen s čustvi, pozitivno enegrijo in občutkom izpolnjenosti.

smuči Tine Maze bungee jumping Ana Praznik Štefko Bratkovič Lulzim Osmanaj | Avtor: Radio Center Radio Center

"Za takšne trenutke se živi in dela"

"Bilo je nebeško. Kot v risanki. Izpolnila se mi je dolgoletna želja, poleg tega pa sem dobil enkratne smuči, ki nam bodo pomagale do novega igrišča," je po skoku povedal Lulzim Osmanaj. "Smučke Tine Maze gredo na licitacijo, kjer bomo skušali iztržiti čim več evrov za večnamensko športno igrišče v Oseku, kjer je naš paracenter," je dodal Luli, kot ga kličejo prijatelji.

"Lepo je biti del takšnih zgodb," sta se strinjala Ana in Štefko. "Za takšne trenutke se živi in dela. Smuči Tine Maze ne bi mogle dobiti boljšega lastnika," sta zaključila radijska voditelja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.