Šport
23 ogledov

Vojnov suspendiran zaradi nasilja nad ženo

Kopitar Vojnov Williams Los Angeles Kings San Jose Sharks NHL Reuters
Los Angeles Kings so za nedoločen čas suspendirali ruskega obrambnega igralca Vjačeslava Vojnova, sicer soigralca Anžeta Kopitarja pri prvakih lige iz Los Angelesa, zaradi nasilja v družini. Vojnov se je znesel nad ženo, ki je morala poiskati pomoč v bolnišnici.

Bolj kot kazen preseneča izjemno hiter odziv lige NHL, ki je kazen Vjačeslavu Vojnovu izrekla le dober dan po dogodku. Liga želi s tem vsem svojim članom dati jasno sporočilo; da podobno kot v ligi ameriškega nogometa ali košarke ne bo tolerirala tovrstnega neprimernega obnašanja, ki meče slabo luč na celotno organizacijo in šport. V ZDA namreč še vedno odmeva brutalnost enega največjih zvezdnikov lige NFL Raya Rica, ki je pred varnostnimi kamerami v dvigalu do nezavesti udaril zaročenko.

Policija oba našla v bolnišnici

Vojnov bo sicer še naprej prejemal plačo kluba, igrati pa ne bo smel, dokler mu vodstvo lige to ne dovoli. Predvidoma naj bi se postopek na sodišču začel 1. decembra.

Policija, ki je bila obveščena od družinskem nasilju, ni sporočila podrobnosti. Zapisala je le, da na naslovu, kjer bi morala posredovati, ni bilo nikogar in da je oba udeleženca, tako ženo kot moža Vjačeslava, našla v bolnišnici, kjer je morala dama poiskati pomoč zaradi poškodb.

Komentarjev 1
  • allstarr111 13:29 21.oktober 2014.

    Kako je namaskiral ženo, če pa ni poročen ?