Slovenija
30 ogledov

Vojska bolj zanima dekleta kot fante

Vojaški tabor v Bohinjski Beli Anže Petkovšek
Za vojsko bolj zagreta dekleta kot fantje, vsaj glede na udeležbo na letošnjem vojaškem taboru.

Vojaški tabor 2014 se odvija v okolici vojašnice  Boštjana Kekca v Bohinjski Beli, letos se ga udeležuje 56 deklet in 46 fantov z 22 različnih fakultet in srednjih šol.

Tabor poteka že 15. leto zapored in v tem času se ga je udeležilo več kot 2000 mladih. Cilji tabora so po besedah podpolkovnika Slovenske vojske (SV) Viljema Kobala trije: promocija  dejavnosti slovenske vojske in šole za častnike – mlade želijo motivirati za vojaški poklic, udeleženci tabora lahko preverijo svoje potenciale, izmed mladih, ki se navdušijo za vojaški poklic pa izberejo najboljše.

Ti se lahko po končani fakulteti prijavijo na selekcijske postopke za častniški poklic.Vrhunec usposabljanja pa predstavlja taborjenje na vadišču Mačkovec kot tudi bivakiranje z zasilno streho iz priročnih sredstev. Sklepni del tabora je prikaz določenih vaj, ki jih bodo javnosti predstavili v četrtek opoldne.




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.