Slovenija
37 ogledov

Volitve novega predsednika ZZS: Štetje se je začelo

slovenija 27.11.13, Andrej Mozina, predsednik zdravniske zbornice Slovenije, int Anže Petkovšek
Kvorum, ki je pogoj za izvolitev novega predsednika zdravniške zbornice, je bil dosežen. Glasove že štejejo.

Ob 14. uri se je iztekel rok za oddajo glasovnic. Po podatkih Uradnega lista RS je bilo oddanih 5.498 glasov (52,29 %), s čimer je bil dosežen zahtevni 50-odstotni kvorum, so sporočili iz Zdravniške zbornice Slovenije. S štetjem glasov so začeli po 14. uri. Kdo izmed petih kandidatov bo izvoljen, bi lahko bilo znano že danes. 

Štiriletni mandat sedanjega predsednika Andreja Možine je potekel oktobra, glede na statut pa mandat aktualnemu predsedniku poteče z dnem verifikacije naslednjega predsednika. 

Za mesto predsednika se poleg sedanjega Možine, potegujejo njegova predhodnica Gordana Živčec Kalan, nekdanja varuhinja človekovih pravic, specialistka psihiatrije in sistemska družinska terapevtka Zdenka Čebašek Travnik, družinski zdravnik Miro Lasbaher in nefrolog Boštjan Kersnič

Če v prvem krogu nobeden od kandidatov ne bo dobil večine glasov, se bosta v drugem krogu pomerila kandidata, ki sta dobila največ glasov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.