Avto
43 ogledov

Prihaja volkswagen arteon

Volkswagen arteon Youtube
Pri Volkswagnu bodo na avtomobilskem salonu v Ženevi konec februarja prihodnje leto razkrili nov štirivatni model arteon, ki temelji na progresivnem oblikovalskem slogu.

Vozilo, ki nadomešča model CC, so razvili povsem na novo in je umeščeno nad passatom in
v višji srednji avtomobilski razred prinaša emocionalne elemente.

Volkswagen z modelom arteon poleg novih, izrazito emocionalnih linij, uvaja tudi ekspresivno podobo znamke s poudarjeno horizontalno zasnovo. Letvice mreže hladilnika so podaljšane do tridimenzionalno oblikovanih sprednjih žarometov, svetlobni LED-elementi pa dodatno poudarjajo markantno podobo in dominantni značaj vozila.

Uporaben štirivratni model

Novi štirivratnik poleg revolucije v dizajnu odraža tudi praktično uporabnost. Medtem ko bočna stekla brez okvirjev v vratih odražajo značilni slog modelov GT, pa visoko vpet zadnji pokrov s širokim kotom odpiranja omogoča optimalen dostop do velikega prtljažnika.

Ime arteon – poudarek je na prvem zlogu – je sestavljeno iz dveh elementov: "art" (ang. umetnost) opisuje skladnost linij in emocionalnost nove limuzine, drugi del "eon" pa označuje premiumski model, tako kot pri Volkswagnovem vrhunskem modelu za kitajski trg, ki se imenuje Phideon.

Novi arteon bo javnosti premierno predstavljen na ženevskem avtomobilskem salonu; na trg bo prišel poleti 2017.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.