Avto
44 ogledov

Volkswagen bo imel lastne nizkocenovnike

Martin Winterkorn in Ferdinand Piech EPA
Volkswagen bo imel lastno nizkocenovno znamko. To je potrdil sam vrhovni šef Martin Winterkorn. Izrazil tudi svoje mnenje glede avtov za "generacijo iphone".

Generalni direktor koncerna VW Martin Winterkorn je v intervjuju za Bild am Sonntag napovedal veliko novost. "Do leta 2018 bomo na trg pripeljali novo družino nizkocenovnih družinskih vozil, v kateri bodo SUV, limuzina in kombilimuzina," je dejal šef največjega evropskega proizvajalca vozil, ki se zadnje čase sooča z velikimi težavami pri dobičkonosnem poslovanju, saj mu ga odžirajo tudi proizvajalci cenejših vozil.

Nizkoncenovna znamka bo sicer najprej namenjena velikanskemu kitajskemu trgu, vendar pa bo iskala kupce tudi drugod po svetu. Winterkorn je še napovedal, da bodo avtomobili odvisno od modela in opreme stali med osem in enajst tisoč evri, kar je sicer nekoliko več od prvotnih napovedi, ko naj bi VW skušal na trg spraviti avtomobile, vredne že od šest tisoč evrov dalje, poroča Automotive News. 

68-letni Winterkorn se je dotaknil tudi nedavne krize v vodstvu,  koncerna in posleične reorganizacije, ko se je odkrito spopadel s svojim nekdanjim mentorjem in predhodnikom Ferdinandom Piechom. Kot je znano, je slednji želel doseči zamenjavo Winterkorna, a se je končalo tako, da je moral sam odstopiti z vseh vplivnih funkcij v "družinskem" podjetju. Winterkorn je dejal, da je bil spor s Piechom najtežje poglavje njegove dosedanje kariere. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.