Avto
693 ogledov

Volkswagen predstavil svojo novo identiteto, koncept I. D.

Volkswagen I. D.
1/7
Volkswagen
Volkswagen I. D. električni konceptni avto napoveduje novo identiteto znamke, s katero naj bi očistili z ne tako čisto preteklostjo. Prvi električni avto nove generacije, ki naj bi bil zelo inovativen in bo le redko potreboval polnjenje, bo na cesti leta 2020.

I. D. koncept v oblikovnem smislu govori povsem nov jezik, ki naj bi postal zaščitni znak električnih avtov z značko VW na nosu. Postavljen je na povsem novo platformo MEB, ki je prilagojena novemu rodu električnih avtov. Vsi bodo uporabljali litij-ionsko baterijo.

Poseben pečat mu dajejo digitalizirana svetila, a je v tem trenutku nejasno, če bodo prišla v serijsko proizvodnjo. Vetrobransko steklo se pravzaprav razteza prek celotnega avtomobila, tako da hkrati prevzema še vlogo panoramske strehe. 

Kako štirisedežnik izgleda znotraj, pri proizvajalcu za zdaj niso pokazali, lahko pa si vendarle predstavljamo, da bo serijski avto imel pet sedežev in minimalistično notranjost z veliko digitalne vsebine. 

I. D. koncept torej napoveduje prvi električni avto novega rodu, ki se bo prodajal vzporedno z golfom. Glede moči električnega pogona še ni podatkov, naj pa bi serijski avto ciljal na doseg z enim polnjenjem vse do 600 kilometrov.

Posebnost I. D. koncepta je, da odkrito napoveduje tudi tehniko avtonomne vožnje, ki naj bi bila pripravljena za uporabo nekje do leta 2025. 

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Komentarjev 1
  • samo.jst 12:50 29.september 2016.

    Kvazi futuristični klump, ki ne bo nikoli zagledal redne linije... brez veze. ePassat karavan z dosegom 600km, z datumom proizvodnje Q2 2017 in ceno okoli 40k, to jih še reši.