Šport > Zimski športi
39 ogledov

Vonnova obljublja lov na Ilko

lindsey vonn EPA
Lindsey Vonn bo že ta konec tedna znova startala na smuku svetovnega pokala.

Dvaintridesetletna Lindsey Vonn si je novembra na treningu zlomila roko, zaradi poškodbe pa v tej sezoni še ni nastopila na tekmah svetovnega pokala. Po trimesečni rehabilitaciji se bo zdaj z ostalimi vrhunskimi smučarkami pomerila že ta konec tedna.

"Z besedami ne morem opisati, kako sem vesela povratka na strmine. Za mano so trije težki meseci, opravila sem več kot 300 ur rehabilitacije. To, da sem znova hitra in da lahko spet tekmujem, je vse to poplačalo," je za Eurosport dejala Vonnova, ki bo zdaj lovila rekord po številu zmag v svetovnem pokalu. Tega s 86 zmagami še vedno drži legendarni Ingemar Stenmark, Vonnova je najuspešnejša smučarka v tej kategoriji, doslej je slavila 76-krat.

"Vzhičena sem, da se bo moj povratek zgodil v Altenmarktu, saj sem tu že doživljala uspehe, vključno z zmago, ko sem lani tu podrla rekord Annemarie Moser-Pröll. V tej sezoni sem že zamudila nekaj tekem, a upam, da mi bo uspelo nadoknaditi zaostanek in se bom ob koncu sezone še potegovala za osvojitev skupne lovorike v kateri od disciplin. To bo še razburljiva sezona," je prepričana Američanka.

Štuhčeva 300 točk pred Vonnovo

V njeni odsotnosti je prvo smukaško ime postala Ilka Štuhec, ki je v tej sezoni dobila vse tri smukaške preizkušnje. Mariborčanka je tako v najhitrejši disciplini zbrala 300 točk, druga Italijanka Sofia Goggia jih ima 162, tretja Švicarka Lara Gut pa 130. Štuhčeva vodi tudi v alpski kombinaciji, kjer je dobila edino tekmo.

V superveleslalomu ima Gutova 200 točk, druga je predstavnica Liechtensteina Tina Weirather (160 točk), tretja pa Štuhčeva (81). V veleslalomu že premočno vodi Tessa Worley (500 točk), v slalomu, kjer Vonnova tako ali tako v zadnjih letih ni dosegala vrhunskih rezultatov, pa Mikaela Shiffrin (560 točk).

V skupnem seštevku je slednja že pri 1008 točkah, sledijo pa ji Gutova (643), Worleyjeva (563), Goggia (547) in Štuhčeva (539).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.