Šport
47 ogledov

Vonnova prek Twitterja potrdila: ostaja do leta 2018

Vonn Vail GoPro go pro selfie alpsko smučanje otroci druženje Facebook
Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn je prek Twitterja sporočila, da bo v belem cirkusu ostala do leta 2018, ko bodo na sporedu olimpijske igre v južnokorejskem Pjeongčangu.

Zvezdnica alpskega smučanja v ZDA Lindsey Vonn, ki zaradi hude poškodbe kolena z lanskega svetovnega prvenstva v Schladmingu v nedavno končani sezoni svetovnega pokala skorajda ni nastopala in je morala izpustiti tudi olimpijske igre v Sočiju, je prek Twitterja sporočila, da bo nastopala še štiri leta.

"Ne skrbi, vztrajala bom še 4 leta. Ne morete se me tako zlahka znebiti :)" je na priljubljenem družbenem omrežju na poziv nekega tviteraša, naj se v slogu Nemke Marie Höfl-Riesch še ne upokoji, odgovorila Vonnova.

To pomeni, da svetovna prvakinja v smuku in superveleslalomu iz Val d'Isèreja (2009) in olimpijska prvakinja v smuku iz Vancouvra (2010) namerava vztrajati do olimpijskih iger leta 2018, ki jih bo gostil južnokorejski Pjeongčang.

Spopad Vonn-Maze na SP?

V prihodnji sezoni bo glavni cilj štirikratne skupne zmagovalke svetovnega pokala domače svetovno prvenstvo v Vailu in Beaver Creeku. Februarsko SP bo verjetno tudi labodji spev slovenske šampionke Tine Maze.

Od Vonnove leto starejša Črnjanka je zavladala ob odsotnosti Američanke in v soju žarometov uživala tudi v Sočiju, na njenem domačem dvorišču pa bi se lahko slovenska šampionka v velikem slogu poslovila od tekmovanja na najvišji ravni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.