Šport
18 ogledov

Vonnova se vrača

lindsey vonn EPA
Lindsey Vonn je je napovedala vrnitev v karavano alpskih smučark. Američanki so prižgali zeleno luč za priprave in tekmovanja na snegu v polnem obsegu.

Velika tekmica slovenske snežne kraljice Tine Maze si želi, da bi bila v najboljši pripravljenosti za svetovno prvenstvo, ki bo februarja prihodnje leto prav v njenem domačem Vailu in Beaver Creeku.

"Zdravnik dr. Andrews mi je uradno dovolil, da lahko stopim na smuči. Vsem, ki so mi pomagali, bi se rada zahvalila, da bom spet lahko smučala. Res je bila dolga pot, toda bilo je vredno," je zadovoljna ameriška šampionka svojim sledilcem in najzvestejšim navijačem spodbudne vesti sporočila prek svojega Facebook profila.

Vonnova ne skriva, da si želi postati najuspešnejša alpska smučarka vseh časov. Rekord po številu zmag v svetovnem pokalu še vedno drži slovita Avstrijka Annemarie Moser-Pröll, ki je blestela v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je vpisala 62 zmag v svetovnem pokalu. Vonnova je doslej osvojila 59 zmag, od novega rekorda jo tako ločijo štiri zmage.

Kariero tekmovalke, ki bo oktobra dopolnila 30 let, je najbolj zaznamoval padec na lanskem svetovnem prvenstvu v Schladmingu, ko si je hudo poškodovala koleno, nato si je na treningu v Cooper Mountainu znova natrgala križne kolenske vezi, zaradi česar je izpustila olimpijske igre v Sočiju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.