Šport > Zimski športi
30 ogledov

Vonnova v dvomih zaradi kolena: Ne vem, koliko zdrži

Vonn super G superveleslalom Lake Louise cilj cilja arena EPA
Ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn kljub spodbudim rezultatom po prvih tekmah v novi sezoni še ni sprejela odločitve o nastopih na naslednjih tekmah.

V Lake Louisu so lahko navijači znova pozdravili Lindsey Vonn, ki je prvič po desetih mesecih in hudi poškodbi kolena nastopila na tekmah belega cirkusa. Ko je še po prvem smuku morda kazalo, da je še daleč od prave forme, je že na zadnjem superveleslalomu (5. mesto) prehitela svojo staro tekmico Tino Maze.

Kljub temu rekorderka v ženski karavani z 20 superveleslalomskimi zmagami v svetovnem pokalu še ni sprejela odločitve o nastopih na evropskih tekmah, ki bodo prve po tradicionalnem uvodu v sezono v Söldnu.

"Ne vem, koliko tekem bo zdržalo koleno"

"Očitno sem bila v zgornjem delu preveč pokončna, nato sem poskusila to popraviti z napadalnejšo prežo in sem bila zelo nizko. Kljub temu sem res s svojim smučanjem res zadovoljna. Iz dneva v dan se izboljšujem; zdaj sem zelo blizu in vem, da lahko znova zmagujem ali se zavihtim na stopničke, kar mi daje dodatno samozavest. S tem sem v Lake Louisu tudi dosegla cilj, ki sem si ga zastavila," je po nedeljski tekmi, na kateri je znova slavila Švicarka Lara Gut, dejala Vonnova.

"Če govorim povsem odkrito, v tem trenutku še ne vem, na katerih tekmah bom nastopila v Evropi. Moj glavni cilj so olimpijske igre, s kolenom pa v stanju, v kakršnem je, v bistvu ne poznam odgovora, koliko tekem bo zdržalo. Do Sočija želim biti v čimboljši formi ter se tja odpraviti čim bolj samozavestna in z veliko željo zmagati. O vsem tem bom razmislila v prihajajočem tednu in skupaj s trenerji sprejela najboljšo možno odločitev."

Gutova ne želi biti še nervoznejša

Gutova s štirimi zmagami tudi vodi v skupnem seštevku (446), kjer ima 41 točk več od drugouvrščene Nemke Marie Höfl-Riesch. Gutova (200) vodi tudi v superveleslalomskem seštevku s prednostjo 60 točk pred Avstrijko Anno Fenninger. Najboljša Slovenka skupno je Mazejeva na petem mestu, v superveleslalomskem seštevku je Ilka Štuhec šesta, Mazejeva pa 14.

"Uvrstitev na vrh skupnega seštevka je vsekakor nekaj povsem novega zame. O razvrstitvah in seštevkih še ne razmišljam. Če bom že v tem trenutku začela misliti na skupno zmago, se bo to zagotovo poznalo pri mojem smučanju in bom še nervoznejša. V tem trenutku največ šteje to, kako smučam in ali lahko še kaj spremenim in izboljšam," se s seštevkom točk ne obremenjuje 22-letna Švicarka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.