Slovenija > Črna kronika
71 ogledov

Misliš, da je policist, a te okrade

Modra policijska luč Shutterstock
Pozor! Predrzneži z lučmi opozarjajo in ustavljajo druge voznike, ki jih nato okradejo.

Astrijski državljan je okoli pol četrte ure zjutraj vozil po avtocesti iz smeri Maribora proti Ptuju. Za njim je pripeljalo neznano vozilo, ki ga je z izmenjavanjem dolgih in kratkih luči opozarjal, naj ustavi. Ko je ustavil na odstavnem pasu, je k avtomobilu pristopil moški, ki je z baterijsko svetilko zgolj svetil po avtomobilu, nato pa se vrnil do svojega avtomobila in odpeljal naprej.

"Očitno je s tem zamotil voznika in sopotnico, da nista opazila, da je drugi neznani storilec v tem času predrl pnevmatiko na njunem vozilu. Nič hudega sluteča sta nadaljevala vožnjo, vendar sta že po 100 m morala ponovno ustaviti, zaradi izpraznjene pnevmatike. V času ko sta menjavala kolo, jima je neznani storilec iz vozila odtujil žensko torbico, v kateri je bilo 1.300 hrvaških kun in ženska sončna očala," so sporočili mariborski policisti, ki so torbico kasneje našli odvrženo pri izvozu za letališče.

Ustavljal z modrimi lučmi 

O podobni drzni tatvini pa so bili obveščeni tudi ljubljanski policisti. Zgodila se je nekaj pred drugo uro ponoči, voznica pa je vozila po avtocesti med Lukovico in Ljubljano.

Za njo je pripeljal voznik z osebnim avtomobilom znake Audi A6, po zatrjevanju voznice pa naj bi imel prižgane modre rotacijske luči.

Ko je voznica ustavila vozilo, je do nje pristopil neznanec, ki jo je spraševal o vinjeti in dokumentih. Medtem je pristopil še drugi moški, ki pa ji je iz naročja iztrgal žensko torbico.

Po kraji sta oba sedla v avto in se odpeljala. Oškodovanki sta povzročila za nekaj sto evrov škode.

Bodite pozorni! 

Policija ob teh dogodkih ponovno svetuje, da v vsakem primeru, posebno pa, kadar so okoliščine podobne kot v opisanih primerih, zaklepate avto. Tudi če avto zapustite samo za trenutek. Predvsem pa bodite pozorni na dogajanje okoli vozila.

 

Komentarjev 4
  • Mrcina 10:10 04.april 2014.

    Jaooo..samo na mene naj naleti...vsa jajca, zobe al nos mu polomim ! imam dober pripomoćek za take kretene takoj na dosegu roke. Paše zvezan bi čakal na kolenih pred avtom, da pride policija ponj ! Prekleti lopovi !!!

  • Boschtjan Zupanchich 23:05 29.maj 2013.

    A bom mogu tud jaz kako Bereto nabaviti "za zraven" ?? Dajmo, policija, dost je blo spanja, še mal delat', ... no, vsaj mal, ..., prooosim. Hvalaaa .

  • Boschtjan Zupanchich 23:03 29.maj 2013.

    Heh, jaz pa na srečo ponavadi Nimam Nič vrednejšega v avtu, tko, da lahko kar brskajo in brskajo, pa nebodo kaj dosti našli : en star radio , pa kak star cd , to pa je to :)