Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

Vozil pijan z zaledenelim stekli

Zaledenele šipe PU Kranj
Voznik je na območju Bohinja vozil pod vplivom alkohola vozilo, ki je imelo popolnoma zaledenela stekla. Policija je sicer na območju Gorenjske ustavila več alkoholiziranih voznikov.

"Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola," je pojasnil Bojan Kos s PU Kranj. "Ustavljen in obravnavan je bil včeraj ponoči v Bohinju."

Policisti so sicer iz prometa izločili več vinjenih voznikov. "Eden je vozil celo z zaledenelimi stekli," navaja Kos in pojasnjuje, da so gorenjski policisti ta vikend z elektronskim alkotestom preizkusili več voznikov in pri 15-tih ugotovili povišano stopnjo alkohola.

Pet voznikov pod vplivom alkohola so iz prometa izločili policisti v Kranju, štirim so vožnjo prepovedali gorenjski prometni policisti, po dva so izločili blejski in škofjeloški  policisti, vsak po enega pa še policisti v Kranjski Gori in Radovljici.

"Vsaka od teh voženj je bila nevarna," poudarja Kos. "Nekatere vrednosti alkohola so sem gibale tudi blizu dveh promilov, najbolj pa izstopajo štirje primeri voženj teh  voznikov. V dveh primerih je šlo za vožnjo pod vplivom alkohola dveh voznikov začetnikov (0,08 in 0,37 mg/l), en voznik je z 0,58 mg/l alkohola avtomobil vozil z zaledenelimi stekli, še eden pa je avtomobil z 0,70 mg/l vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ta voznik je dovoljenje izgubil že leta 2015, ko je z avtomobilom pod močnim vplivom alkohola (0,72 mg/l) skozi naselje vozil s hitrostjo 85 km/h."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • kiltic 20:22 27.februar 2017.

    Voznik je na območju Bohinja vozil pod vplivom alkohola - to pa ne bo držalo.V Bohinju ni voznikov, ki bi vozili pod vplivom alkohola.Ali pa se to le ne sme na glas povedat.

  • Avatar Leon
    Leon 15:08 27.februar 2017.

    Voznik je na območju Bohinja vozil pod vplivom alkohola vozilo, ki je imelo popolnoma zaledenela stekla. Kaj pa vsi tisti ,ki zjutraj drvijo v službo z neočiščenimi stekli in telefonirajo ? Morda vozijo po GPS signalu ?