Slovenija
28 ogledov

Vozili bomo lahko le 20 km/h hitreje

Log postaja, dars
1/5
Dars
Pa še to le ob lepem vremenu. Po prvi fazi preureditve cestninske postaje Log bo omejitev še naprej 60 km/h.

Delavci Darsa so danes na cestninski postaji Log začeli odstranjevati betonske otoke, ki ločijo cestninske steze za vinjetna vozila. Za ta vozila bosta odprti po dve stezi v vsako smer, po dve stezi pa bosta zaprti. Cestninjenje vozil brez vinjet bo potekalo brez sprememb.

Dela naj bi končali do sredine meseca, potekala pa bodo 24 ur na dan. Kot so zapisali na Darsu, zgostitve in zastoje pričakujejo predvsem v času prometne konice. Za aktualne informacije o morebitnem povečanem prometu se obrnite na Prometno-informacijski center za državne ceste na številki 1970, spletni strani www.promet.si ali na http://m.promet.si. Za aktualne informacije je na voljo tudi brezplačna glasovna postaja na številki 080 22 44.

60 km/h, a le ob lepem vremenu

Med deli bo hitrost vožnje čez cestninsko postajo omejena na 40 km/h. Po končani prvi fazi preureditve pa bodo vozniki lahko po dveh vinjetnih pasovih v vsako smer vozili 60 km/h, kar pomeni, da bodo morali še naprej močno zmanjšati hitrost.

Tako bo le v lepem vremenu: če bo padal dež, se bo omejitev znova spustila na 40 km/h, so zapisali na Darsu.

Druga faza obsežnejša

Druga faza preureditve bo obsežnejša, po zagotovilih Darsa bo prinesla večjo pretočnost prometa, še naprej pa je v ospredju čim večja varnost. "Za višje hitrosti vožnje so namreč nujne spremembe prečnih sklonov, ki predvsem ob dežju zagotavljajo ustrezno odtekanje vode z vozišča, to pa zahteva rekonstrukcijo ceste v celotnem območju ploščadi cestninske postaje. Za vozila, ki ne uporabljajo vinjet, bo treba ustrezno preurediti zaviralne in pospeševalne pasove pred ploščadjo oziroma za njo, kjer se ta vozila cestninijo," so zapisali na Darsu.

Komentarjev 1
  • graff 10:15 03.september 2012.

    DARS naj poleg odstranitve ovir na cestninskih postajah poskrbi za ustreznejše, vidnejše in bolj jasno prometni signalizacijo, oz table za Vinjete in to na vstopih v državo. Kdor se iz Avstrije pripelje skozi karavanški predor po nekaj sto metrih zagleda, ...prikaži več, če jo sploh opazi neko majhno tablo z narisano vinjeto, med tem ko napisa nihče ne more prebrati. Zadnjič, pred 14 dnevi na Sobotno jutro sem se ustavil na Petrolovi črplaki in malce postal na parkirišču, groza, mimo po avtocesti se je v slabih 5 minutah peljalo krepko več kot 50 tujcev brez vinjete, potem pa se sprašujemo zakaj so tako drage.Že nekajkrat sem opozoril po medijih, poostrite kontrolo ob konicah, saj takrat najbolj goljufajo, izpad prihodka od cestnin pa plačujemo domači uporobaniki avtocest.