Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

Voznica pristala v potoku

Prometna nesreča PU Kranj
Voznica ni upoštevala pravil varne vožnje, poleg tega je vozila pod vplivom alkohola in pristala v potoku.

Škofjeloški policisti so v Hotavljah obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznica zletela s ceste. Zaradi neupoštevanja pravil varne vožnje in vožnje pod vplivom alkohola s približno 1,5 promila alkohola (0,71 mg/l), je voznica s ceste zapeljala v potok. Pri tem je utrpela lahke telesne poškodbe. Policija še vodi postopek o nesreči. 

Gorenjski policisti so zaradi alkohola iz prometa izločili tudi voznike na Bledu, v Kranjski Gori, Tržiču in Kranju. V vseh primerih je šlo za voznike, ki so slabše zaznavali dogajanje v prometu, njihove reakcije pa so bile počasnejše. 

V več krajših nadzorih so ugotovili tudi več kršitev neuporabe varnostnega pasu in rabe mobilnega telefona med vožnjo. Prav slednje je še posebej zaskrbljujoče, saj pri uporabi telefona ne gre samo za telefoniranje, ampak tudi za brskanje po spletu in objavljanje na družbenih omrežjih med vožnjo. Med rabo telefona je voznik bolj kot ne odsoten, kar je primerljivo vožnji pod vplivom alkohola pri višjih stopnjah. 


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.