Svet
104 ogledov

Voznik avtobusa: Prevažal sedem otrok, med vožnjo pa pisal dokumente

voznik avtobusa Žurnal24 main
"Otroke prevažate, pa tudi jaz bi rad še nekaj časa živel," je potnik dejal vozniku avtobusa na liniji Zadar – Zagreb, ki se je med vožnjo pogovarjal po telefonu, poleg tega pa izpolnjeval še službene dokumente.

Po družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek hrvaškega voznika avtobusu, ki pri hitrosti 110 km/h izpolnjuje obrazce in se pogovarja po telefonu. Posnetek je nastal med potjo iz Zadra v Zagreb, voznika je posnel eden od potnikov, ki je dogodek objavil na spletu.

"Ko prevoznik na liniji Zadar-Zagreb varčuje pri sprevodnikih, voznik pa se z 42 potniki v avtobusu v dežju in ob slabi vidljivosti pri 110 km/h igra multipraktika. 20 minut sem ga gledal kako šteje denar, vozovnice, vpisuje podatke v dokumentacijo, računa na kalkulator in se pogovarja po telefonu," je zapisal.

V nekem trenutku je za več kot en meter zapeljal na drug vozni pas, da je voznik, ki je tam peljal, skoraj pristal v ograji. "Prosil sem ga, naj ustavi in v miru opravi administrativna dela, a se je sprva le pošalil, češ da zmore vse. Šele, ko sem mu rekel, da vozi tudi sedem otrok in da ne bi rad pomagal reševati ljudi iz razbitin, je prenehal in rekel: Tako, ste zadovoljni!" je še zapisal potnik ob video posnetku, ki ga je objavil na Facebooku.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 2
  • smejka 11:31 14.junij 2016.

    Kaj bi gledali k sosedom...na naše avtobuse poglejmo.Peljite se z Idrije proti Tolminu...kljub ovinkasti ,ozki cesti.ima šofer avtobusa največ dela s telefonom.Kje je tu zavest?Kje je tu nadzor?...gre dokler ne plača nedolžna žrtev.

  • Majazmaja 10:49 14.junij 2016.

    Nič posebnega ... Vsakodnevno se vozim po Ljubljani, gorenjski in večkrat tedensko po primorski avtocesti in to se dogaja tudi pri nas. Pa ne samo v avtobusih, pač pa tudi pri voznikih tovornjakov, le da ti celo gledajo TV med vožnjo.