Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Voznik malo po cesti, malo po pločniku

slovenija 15.04.2010 alkotest, policija, pihanje, vinjeni voznik, Ljubljana, fot Boštjan Tacol
Policisti Policijske uprave Novo mesto so imeli polne roke dela z vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola. Med njimi tudi vozniki začetniki.

V nedeljo popoldne je 59-letni voznik osebnega avtomobila vijugal iz smeri Mačkovca proti centru mesta. Večkrat je zašel na levo stran vozišča in zapeljal na hodnik za pešce ter ogrožal ostale udeležence v prometu. 

Policisti so ga izsledili v Ragovem in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,48 miligrama alkohola (3,08 g/kg). Vozniku so odvzeli prostost, ga odpeljali v prostore za pridržavnje in o kršitvah z obložilnim predlogom seznanili sodišče. 

Vozil po levi in trčil v avtomobil

V petek okoli 19. ure se je pri Hrastju pri Mirni Peči zgodila prometna nesreča. Ugotovljeno je bilo, da je voznik začetnik zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je voznik pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,23 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog. 

Začetnik pod vplivom alkohola trčil v nasproti vozečega

Podobno nesrečo so obravnavali tudi v soboto, nekaj po 15. uri na Senovem. 21-letni voznik začetnik je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 31-letnega voznika. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,60 miligrama alkohola (1,25 g/kg). Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, o kršitvah pa z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.