Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Voznik ni pustil prednosti drugemu vozilu, umrl pešec

nepravilno razvrščanje Saša Despot
Voznik osebnega vozila pri zavijanju levo ni pustil mimo vozil, ki so pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. V trčenju je eden od avtomobilov zadel pešca, ki je za posledicami nesreč umrl.

V Celju se je nekaj po 14. uri v križišču Mariborske in Delavske ceste v Celju, v neposredni bližini bencinskega servisa zgodila prometna nesreča. Udeležena so bila štiri vozila in pešec. 

Nesreča se je zgodila, ker 75-letni voznik osebnega vozila pri zavijanju v levo ni pustil mimo vozil, katerih vozniki so pripeljali iz nasprotne smeri in so bili na istem prednostnem nivoju. 

75-letni voznik, ki je vozil po Mariborski cesti iz smeri Dečkove ceste, je zapeljal v križišče in pričel zavijati v levo v trenutku, ko sta mu nasproti pravilno pripeljala 19-letni voznik, ki je vozil po desnem prometnem pasu in 31-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil po levem prometnem pasu. 19-letni voznik je skušal preprečiti trčenje in je zavil v desno, da bi obvozil vozilo 75-letnega voznika. 31-letni voznik je z istim rezlogom zapeljal v levo. 

Vozilo odbilo v semafor in pešca

Vozilo 19-letnega voznika je bočno zdrselo proti desnem robu vozišča, kjer je s pnevmatikami trčilo v robnik hodnika za pešce, nato pa je vozilo odbilo v semafor, postavljen na hodniku za pešce, in v 38-letnega pešca, ki je s kolesom stal ob drogu semaforja in čakal na zeleno luč. Pešec se je v trčenju tako hudo poškodoval, da je poškodvam na kraju nesreče podlegel. 

31-letni voznik je trčil v vozilo povzročitelja, zaradi česar je njegovo vozilo odbilo v vozilo 28-letne voznice, ki je pravilno pripeljala po srednjem prometnem pasu Mariborske ceste iz smeri Dečkove ceste. V prometni nesreči so se lažje poškodovali še 19-letni voznik osebnega vozila in njegov 17-letni sopotnik ter 28-letna voznica osebnega vozila. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • porko2 11:26 25.januar 2017.

    Umrl je pešec s kolesom. Kaj to je novi slovenski izraz za kolesarja?