Šport > Moto športi
77 ogledov

Voznik v komi, potem ko ga je zadel del avta

Justin Wilson Youtube
Britanski dirkača Justin Wilson je v kritičnem stanju potem, ko ga je med dirko v Poconi v nedeljo v glavo zadel del nasprotnikovega dirkalnika.

Osem krogov pred koncem dirke v razredu IndyCar na dirkališču v Poconi, Pensilvaniji, se je iz še neznanih razlogov dirkalnik voznika Sagea Karama začel vrteti. Karam je zadel varnostni zid, pri tem pa se je od dirkalnika odlomilo več delov. 

Večina voznikov se je lahko varno ognila uničenemu vozilu, Britanca Justina Wilsona pa je zadel eden od odlomljenih delov. Tudi Wilson je nato zadel varnostni zid. Ko so prišli reševalci do njega je bil nezavesten. Voznika so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima hude poškodbe glave. 

Ekipa Wilsona je po tekmi sporočila, da je Wilson v komi, zaradi hudih poškodb pa je Britanec v kritičnem stanju. Njegov ekipni kolega Ryan Hunter-Reay je dirko v Poconi zmagal, med tekmo mu ekipa ni povedala, da je Wilson v kritičnem stanju. 

"Mislil sem, da je Justin v redu. Menil sem, da so ga v bolnišnico zapeljali le, da bi ga rutinsko pregledali kot po vsaki nesreči," je po dirki povedal Hunter-Reay. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.