Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Voznik zapeljal kar proti gruči otrok

Prehod za pešce Saša Despot
Nevestni voznik je sredi Maribora naletel na skupino otrok iz vrtca, ki so ravno prečkali cesto na prehodu za cesto. Namesto da bi ustavil, je peljal naprej.

Mariborski policisti so danes obravnavali voznika, ki je na prehodu za pešce obvozil skupino otrok v spremstvu vzgojiteljic, namesto da bi počakal, da skupina prečka cesto.

Sedeminštiridesetletni voznik iz Kungote je med vožnjo z osebnim avtomobilom na označenem prehodu za pešce v središču Maribora naletel na skupino desetih otrok, starih dve in tri leta, ki so v spremstvu dveh vzgojiteljic prečkali prehod za pešce. Nevestni voznik pred prehodom za pešce ni ustavil, pač pa je gručo otrok na prehodu za pešce raje obvozil.

Njegovo kršitev sta opazila policista, ki sta zapeljala za njim in ga ustavila. Pri kontroli sta ugotovila tudi, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v organizmu kar 0,55 mg/l alkohola. Zato sta mu odvzela vozniško dovoljenje in mu prepovedala nadaljnjo vožnjo, hkrati pa mu izdala plačilni nalog zaradi izsiljevanja pešcev in vožnje pod vplivom alkohola.

Otroci so nepredvidljivi

Policija ob tem opozarja, da otroci in mladoletniki spadajo v skupino šibkejših prometnih udeležencev, saj se zelo redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč. Vozniki morajo nanje še posebej paziti, saj so otroci kot prometni udeleženci nepredvidljivi, prometne predpise si razlagajo po svoje, prav tako ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti in oddaljenosti bližajočega se vozila.

Način vožnje je še posebej potrebno prilagoditi v bližini vrtcev in šol ter krajev, kjer se morda otroci igrajo.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 07:34 24.november 2014.

    Skip@ Rabiš psihiatra. Sam da ti povem in dam v vedenje. Kdor koli bo povozil mojega otroka na prehodu za pešce dobi takoj metek v glavo ! Razumeš sedaj tvoje obvoze ?

  • mph 10:02 22.november 2014.

    Predvidevam, da si en takih, ko mi se srce ustavi, ko ustavim pešcu ali skupini ali otroku ... razven pa neodgovorni kriminalna baraba z vso brzino mimo po vzporednem pasu. Točno tako, takim sodit za poskus umora. In ne ti ...prikaži več meni koliko obvoziš. Če si opravilno sposoben in za volanom, nimaš kaj divjat po mestu in obvozit gručo otrok. Če pa tako slabo vidiš, rabiš okulista, če imaš druge težave pa psihiatra.

  • Skippy 02:38 22.november 2014.

    Poskus umora? Sploh veš, kaj je umor? Pa ti sploh veš, koliko živih bitij obvoziš v vozniški karieri?