Slovenija
59 ogledov

Vozniki pozor: megla in zaprte ceste

Tzavto 01.09.10, cesta, avto, megla, foto: shutterstock Žurnal24 main
Ponekod na Dolenjskem, Podravskem in Pomurskem megla v pasovih zmanjšuje vidljivost.

Na današnjo pustno soboto nas po napovedih Agencije RS za okolje čaka jasno vreme, le v osrednji in južni Sloveniji bo zjutraj in deloma dopoldne še nekaj predvsem nizke oblačnosti. Ponekod na Dolenjskem, Podravskem in Pomurskem megla v pasovih že zmanjšuje vidljivost.

"Na Primorskem bo pihala večinoma zmerna burja, ki bo popoldne slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od šest do deset, na Primorskem pa do 13 stopinj Celzija," pravijo.

Zaradi burje je po podatkih Prometno-informacijskega centra na primorski hitri cesti med cestninsko postajo Nanos in priključkom Ajdovščina že prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do somih ton.  Burja je ponoči preglavice povzročala tudi na Obali, med 4.45 in 5.33 je bil po podatkih Uprave RS za pomorstvo, Pristaniška kapitanija Koper, zaradi burje priprt ladijski promet v Luki Koper za vsa plovna vozila.

Grozi vam globa

"Voznike opozarjamo, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask," pa sporočajo policisti. Zakon o pravilih cestnega prometa namreč predpisuje, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila: "Sem sodijo tudi maske, lasulje, kostumi in podobno! Za neupoštevanje te določbe je predpisana globa 120 evrov."

Zaradi pusta zaprte ceste

Zaradi pustovanja bodo danes zaprti številni cestni odseki. Iz Prometno-informacijskega centra sporočajo, da bodo zaprte ceste:

- Ljubljana - Ig, na Igu od 14. do 15. ure;
- Drašiči - Metlika, v Metliki od 15. do 16. ure;
- Izlake - Zagorje, v Zagorju od 14. do 15. ure;
- Vojnik - Vitanje, v Novi Cerkvi od 14:30 do 17:30 ure;
- Črna na Koroškem - Mežica, v Mežici od 15. do 16. ure;
- Poljčane - Majšperk, v Majšperku od 13. do 14. ure
- Maribor - Ptuj, pri Spodnjem Dupleku in Zgornjem Dupleku od 14. do 16. ure, do 30 minutne popolne zapore;
- Ormož - Središče ob Dravi, v Središču ob Dravi od 14. do 14:30 ure;
- Predel - Bovec, pri Logu pod Mangartom od 14:15 do 14:30 ure.

Tudi nedelja bo jasna

"Jutri bo sprva precej jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Burja na Primorskem bo do jutra že večinoma ponehala," napoveujejo na Arsu. Čez dan se bo sicer od severozahoda postopno navlekla koprenasta oblačnost, ki bo proti večeru vse gostejša. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.