Slovenija > Črna kronika
89 ogledov

Vozniku led s tovornjaka prebil steklo na avtomobilu

Nesreča, Razbito vetrobransko steklo PU Kranj
Zaradi zdrsa ledene ploskve s ponjave tovornega vozila je prišlo do hujše prometne nesreče.

Kranjskogorski policisti  so  včeraj  popoldan  na  cesti  med  Mojstrano in Kranjsko Goro obravnavali  prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi zdrsa ledene ploskve s  ponjave  tovornega vozila na oziroma v osebni avtomobil, ki je pripeljal nasproti. 

Led  je  razbil  vetrobransko  steklo avtomobila in ga porinil v notranjost, razbiti delci pa so se raztresli po notranjosti vozila in lažje poškodovali  voznika,  huje  pa  potnika.  V avtomobilu je bil še otrok, ki glede na prve podatke ni poškodovan.

"Proti vozniku tovornega vozila policisti še vodijo postopek, je pa to stvar na  katero smo letos že večkrat opozarjali, a očitno opozorila niso dosegla svojega  namena," pri tem izpostavlja Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Po  avtocesti  iz  Kranja  proti  Ljubljani se je včeraj vozil še en voznik tovornega  vozila,  s katerega se je raztresal zamrznjen sneg, v ponedeljek so  raztresanje  ledu s tovornega vozila policisti obravnavali na gorenjski avtocesti  v  predoru  pri Mostah, take okoliščine pa so zaznali v še nekaj drugih primerih.

"Zato  voznike  pozivamo,  naj pred začetkom vožnje očistijo svoja vozila in preprečijo  take  nevarne  situacije. Posebej to velja za priklopna vozila, kesone ipd., kar je velikokrat slabo ali pa sploh ni očiščeno," v izogib dodatnim nesrečam izpostavi Kos.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • logistika 16:13 19.januar 2017.

    Preberi članek: "....na oziroma v osebni avtomobil, ki je pripeljal nasproti. "

  • Avatar Iva Valant
    Iva Valant 16:10 19.januar 2017.

    Kaj pa varnostna razdalja?

  • Pepe007 11:27 19.januar 2017.

    Zunaj sem že videl na počivališčih, da imajo plato s katerega voznik lahko očisti cerado brez da bi tvegal padec. Ali to obstaja na gosto posejano v deželi naši?