Avto
12 ogledov

Vožnja s koenigseggom one:1

Koenigsegg One:1 GT Williams/Koenigsegg
Kako je sedeti v avtomobilu, ki od 0 do 400 km/h potegne v 20 sekundah in je bojda najhitrejši serijski avtomobil na svetu? Lepo, kakopak.

Sedeti v enem najhitrejših avtomobilov na svetu ni slabo. Če je to eden od le šestih napovedanih primerkov na svetu, potem še toliko bolje. Mladeniču z Youtube  uporabnikom imenom Shmee150 se je uresničilo prav to, popeljal se je s koenigseggom one:1, letos v Ženevi predstavljeno zverjo, ki ima neverjetno razmerje mase in moči 1 kilogram : 1 konjska moč (0,73 kW).

Shmee150 je bil gost na nekdanji letališki stezi, ki je sedaj testna steza švedske butične tovarne, posnel pa je tudi, kako je sedeti v avtomobilu, ki na zadnji par koles prenaša za cel megavat energije (1.360 KM), proizvedene od V8 twinturbo motorja, ki mimogrede tehta vsega 197 kilogramov. To je največja moč, ki jo je doslej zmogel serijski avto. 

Avtomobil, v katerega se je imel priložnost usesti Shmee150 in prek videoposnetka občutke ponesti v svet, je bil prvi od šestih in še v fazi testiranj, zato je imel motor nominalno nekaj manj moči, tudi pnevmatike so bile "le" Michelinove Pilot Super Sport in ne Cup2s, v katere bodo obut pred predajo kupcu. Testni voznik je vseeno zlahka demonstriral, kako hitro avto doseže 300 km/h in kako igriv je lahko med zavoji, če seveda voznik to želi in zna. Vseh šest avtov je bilo razprodanih še pred uradno premiero, vsak naj bi neobdavčen stal okoli 1,6 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.