Avto
77 ogledov

Vpoklic audijev tudi v Sloveniji

Audi A4 EPA
Vpoklic 850.000 vozil Audi A4, 681 v Sloveniji, zaradi težav s čelnima zračnima blazinama.

Nemški proizvajalec avtomobilov Audi se je za vpoklic odločil, ker se zaradi napake pri trku v redkih primerih čelni zračni blazini ne sprožita, kot bi se morali. Avtomobili, ki so ali še bodo vpoklicani, so bili narejeni zgodaj leta 2012.

Slovenci dobijo obvestila v prihodnjih dneh

"Res je, od petka bo aktiven nov Audijev pozivni ukrep Parametriranje krmilnika zračnih blazin," so potrdili v Porscheju Slovenija, ki je generalni slovenski uvoznik in zastopnik za vozila znamke Volkswagen, s tem pa tudi Audi.

Lastniki prizadetih vozil v Sloveniji bodo o vsem obveščeni v naslednjih dneh. V Sloveniji so sicer za obveščanje zadolženi pooblaščeni prodajalci vozil Audi in servisni partnerji.

"Vse lastnike prizadetih vozil bomo prosili, da se po prejetju pisnega obvestila povežejo z Audijevim servisnim partnerjem in z njim določijo servisni termin. Za hiter postopek priporočamo, da ob dogovorjenem terminu prinesejo s seboj dopis in servisno knjižico za vpis zaznamka," so postopek opisali v Porscheju Slovenija.

"Pri vseh vozilih, vključenih v ta pozivni ukrep, bo treba izvesti parametriranje krmilnika zračnih blazin," so še povedali. Posodobitev bo trajala približno pol ure in bo za stranko brezplačna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.