Avto
313 ogledov

Zaradi varnostnih pasov grozi vpoklic 400 tisoč vozil

varnostni pas Anže Petkovšek
Proizvajalci vozil bi utegnili vpoklicati do 400.000 vozil, saj je švedski dobavitelj avtomobilski industriji, podjetje Autoliv, sporočil, da so zaznali težave z varnostnimi pasovi in zračnimi blazinami, ki jih zagotavljajo za 1.300 različnih modelov različnih proizvajalcev vozil po vsem svetu.

Pri Autolivu niso povedali za katere točno modele vozil gre, niti trge s spornimi varnostnimi pasovi in zračnimi blazinami. Sporen je dela varnostnega pasu, ki regulira zategovanje, kot tudi del, ki nadzira aktivacijo polnjenja za aktiviranje zračne blazine. Težave so odkrili med testiranji in ne v prometni nesreči. Sporni so sistemi proizvedeni med 14. julijem in 4. novembrom leta 2016.

Iz Autoliva so sporočili, da že sodelujejo s proizvajalci vozil, da bi ugotovili v katere modele točno so vgrajeni sporni varnostni pasovi in zračne blazine. Dokončno odločitev bo Autoliv sprejel v sodelovanju s proizvajalci vozil.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.