Šport > Nogomet
68 ogledov

Vrača se Interblock

Triglav Gorenjska Interblock Ažbe Jug Saša Despot
Nekdanji pokalni prvak, ki mu predseduje Tadej Drmaž, bo po treh letih spet zagnal člansko ekipo, ki bo tekmovanje začela v drugi ligi MNZ Ljubljana.

Interblock, ki je pod vodstvom slovenskega podjetnika Joca Pečečnika kot zadnji klub iz prestolnice osvajal najelitnejše lovorike na državni ravni, se po treh letih vrača na člansko nogometno sceno. 

Ježiški klub, naslednik NK Factorja, bo s številnimi znanimi obrazi, mnogi mu pomagajo prostovoljno, začel svoj vzpon iz najnižjega ranga tekmovanja, od koder je na pohod do Prve lige pred leti krenila tudi mestna tekmica Olimpija Ljubljana.

"Odkar sem se pridružil klubu, smo se pogovarjali o tem, da spet vzpostavimo člansko ekipo kot vrh piramide," je za Nogomanio dejal Tine Zupan, nekdanji funkcionar in predstavnik za odnose z javnostjo pri Olimpiji, ki se je s somišljeniki lotil novega projekta ob Savi.

"Interblockova produkcija igralcev v zadnjih 15 letih je izjemna, v Sloveniji ji ni enake," je nadaljeval Zupan."Mladinska šola še naprej ostaja primarni projekt kluba, s članskim moštvom pa dobivamo novo dimenzijo. 

"Predvsem pa smo želeli sestaviti ekipo z dušo in fantje, ki so se nam pridružili, so v veliki večini zrasli na Ježici. Z njihovo pomočjo želimo uresničiti naše kratkoročne cilje, kar je čimprejšnja uvrstitev v tretjo slovensko ligo. 

"Poslanstvo članskega moštva dolgoročno bo omogočanje prehoda igralcem iz lastne nogometne šole v članski nogomet. S tem bomo v prihodnje še lažje prepričali nadarjene otroke, da se pridružijo Interblocku." 

Interblocku se bodo tako pridružili številni nogometaši, ki so tako ali drugače povezani z njegovo šolo - denimo Alen ĆoralićBoštjan JelečevićŽan OsredkarRok Marinić in Suvad Grabus, kapetan moštva pa bo Jaka Jakopič, čigar oče je bil do prihoda Pečečnika predsednik kluba.

Član moštva bo tudi televizijec Anže Bašelj, ostali igralci pa bodo vsi produkti ježiške šole. V klubu bodo še naprej na prvo mesto postavljali razvoj mladih igralcev, nad katerim bdi nekdanji trener Olimpije Andrej Razdrh, ki je vodja mladinskega pogona kluba in trener mladinske ekipe, ki v letošnji sezoni nastopa v prvi slovenski mladinski ligi.

"Klub je za svoj nivo vzorno organiziran. Deluje v skladu z zmožnostmi in redno izpolnjuje vse svoje obveznosti do zaposlenih in dobaviteljev," je še povedal Zupan. 

"Veseli me, da v klubu vlada zelo pozitivno vzdušje in da vselej razmišljamo o tem, kako organizacijo še izboljšati in oplemenititi delovanje Interblocka. Smo na dobri poti, imamo pa še veliko neizkoriščenega potenciala, kar nam omogoča možnost dodatnega napredka.

"V zadnjem prestopnem roku smo prodali dva igralca, še za nekatere, ki jih že nekaj časa ni v klubu, pa smo bili deležni plačila nadomestila za vzgojo. Vsak zaslužek od prodaje igralcev je zelo pomemben za klub in dokaz dobrega dela. 

"Glede na to, koliko pri Interblocku vzgojenih igralcev igra v slovenski prvi ligi, se lahko nadejamo dodatnih sredstev iz tega naslova v prihodnjih prestopnih rokih. Poleg tega se nam je poleti pridružilo lepo število zelo nadarjenih otrok. 

"Prepričan sem, da to klubu zagotavlja nadaljevanje izjemno plodne produkcije igralcev za slovensko prvo ligo in različne reprezentančne selekcije."

V klubu želijo, da bi tekme igrali ob petkih zvečer na Ježici, nova članska ekipa pa bo 28. avgusta debitirala na tekmi slovenskega pokala proti ekipi Ljubljana Hermes. 

Takrat bodo v klubu pripravili tudi zabavo ob 40. obletnici ustanovitve, povabljeni pa bodo številni nekdanji igralci, trenerji in funkcionarji, ki so pomembno vplivali na to, da je iz Factorja nastal slovenski pokalni prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.