Slovenija
30 ogledov

Vraničar Ermanova prevzema finančno ministrstvo

Mateja Vraničar mediaspeed
Mateja Vraničar Erman je postala nova finančna ministrica.

Mateja Vraničar Erman je dobila 50 glasov poslancev in tako postala nova finančna ministrica. Proti njenemu imenovanju je glasovalo 21 poslancev. 

Z njenim imenovanjem je tako zapolnjeno prazno mesto na čelu finančnega ministrstva, potem ko je poleti odstopil tedanji finančni minister Dušan Mramor. Vraničar Ermanova je tako postala prva ženska na tem mestu. 

Po imenovanju se je zahvalila za izkazano zaupanje. "Zavedam se, da prevzemam naloge v zelo občutljivem času, ko so pričakovanja ogromna, realne možnosti pa je treba presojati iz dneva v dan. Tako kot sem prisegla, se bom z vsem svojim delom in celotno ekipo trudila za blaginjo Slovenije, njenih prebivalcev in prebivalk," je zagotovila poslancem.

Premier: "Nalogi bo kos"

Premier Miro Cerar je prepričan, da bo nova finančna ministrica absolutno kos novi nalogi. Ocenil jo je kot dokazano veliko strokovnjakinjo za finance. "Že jutri bomo lahko intenzivno nadaljevali delo, ki ga je začela z ministrom Dušanom Mramorjem, tako da ne bo nobenih motenj v prehodu," je dejal.

Prepričan je, da ministrica razume, da želi javnofinančno urejeno državo in da moramo biti obenem razvojno naravnani. "Mislim, da bo absolutno kos tej nalogi, če bo delala tako kot do sedaj," je po izvolitvi dejal v izjavi za novinarje.

Komentarjev 4
  • sprehajalec 11:44 22.september 2016.

    Afgane, posveti se raje svojim Afganistancem, napiši jim nov plakat za proteste, da bo čim prej kakšen denar v tvojem žepu in žepu drugih mirovnikov iz bruslja. Tisti predvčerajšnji ni preveč zažgal, ljudje so bili zelo jezni. Flomaster raje v ...prikaži več roke Afgane, ne tukaj stresat žvepla nemoči na Ivana Janeza.

  • sprehajalec 11:39 22.september 2016.

    Ferluci, to je pač posledica, da se je v 90 kadrovalo za javno upravo tistega, ki ni šel v gospodarstvo. Takrat je bila Slovenija polna upanja in slogan "lako ćemo" se je slišal za vsakim vogalom. Skratka negativna selekcija v ...prikaži več Jani upravi ponuja pač najboljše kar premore.

  • dragec 07:53 22.september 2016.

    Slovensko albanski ćefur i kup dreka od SSDSS a, preoblečene komunjare marš na smetišče politične zgodovine