Šport > Nogomet
21 ogledov

Handanović dobil evrogol: Inter še kar tone

Emeghara Siena Inter Milan Serie A Italija liga prvenstvo
1/46
EPA
Juventus se na vrhu Serie A ni dolgo družil z Napolijem, potem ko so branilci naslova južnjakom v nedeljo odgovorili z zmago pri Chievu (2:1). Zadnjeuvrščena Siena je Interju zadala nov poraz, ki je črno-modre še dodatno oddaljil od boja za vrh (3:1). AC Milan je z dvema goloma Maria Balotellija doma premagal Udinese (2:1).

Mario Balotelli je na svoji prvi tekmi v dresu AC Milana poskrbel za navdušenje domačih navijačev, ko je na San Siru z dvema zadetkoma priigral zmago italijanskemu prvoligašu. Super Mario je prvič udaril v 25. minuti, ko je po predložku Stephana El Shaarawyja zadel z volejem. Gostje so izenačili v 54. minuti. Najprej sta kombinirala Antonio Di Natale in Luis Muriel, Marca Amelio pa je nato premagal Giampiero Pinzi.

Rossoneri bi lahko povedli 15 minut pred koncem rednega dela, ko je prečko zastresel Mbaye Niang. Globoko v sodnikovem podaljšku pa je El Shaarawyja nepravilno oviral Thomas Heurtaux in delilec pravice se je odločil za belo točko. Nekaj sekund pred koncem je sodniško odločitev s pridom izkoristil Balotelli in z drugim golom zaključil sanjski debi v dresu Milana.

Juve pomahal Napoliju v slovo

Juventusov trener Antonio Conte, ki ga zaradi kazni ni bilo na klopi v Veroni, je za tekmo s Chievom priložnost od prve minute ponudil Alessandru Matriju in Sebastianu Giovincu, medtem ko je novi napadalec Nicolas Anelka na svoj italijanski debi čakal na klopi.

Prav Matri, ki so ga ob Francozovem prihodu skupaj s Fabiem Quagliarello selili iz Torina, je dvomljivcem odgovoril z lepim golom, ko je že v deseti minuti izkoristil podajo Artura Vidala prek zadnje vrste "letečih osličkov" in z volejem neubranljivo zadel.

Bojan Jokić in Boštjan Cesar sta pred ponedeljkovim zborom na Brdu pri Kranju začela tekmo, Cesarju pa je Giovinco v 20. minuti pobegnil in prišel prav do gola Christiana Puggionija, a je mali napadalec belo-črnih meril mimo gola.

Cesar in Jokić proti Lichtsteinerju

Aktualni prvaki so Chievo pred številnimi gostujočimi navijači povsem stisnili na njegovo polovico in Cesar je v 28. minuti po skrajšanem kotu, ki ga je s prekrškom nad Giovincom zakrivil Jokić, rešil svojega vratarja in namesto njega ubranil strel Vidala.

Glavni sodnik Mauro Bergonzi je moral v prvem polčasu miriti Cesarja, ki je v kazenskem prostoru za vrat zagrabil Stephana Lichtsteinerja, nekaj besed pa je s švicarskim reprezentantom, nasprotnikom v kvalifikacijski skupini za SP 2014, izmenjal tudi Jokić.

Toda Švicar se je smejal zadnji, potem ko je Jokiću (verjetno res s pomočjo roke) najprej pobegnil z vtekanjem s strani in v 39. minuti povsem sam pred golom streljal točno v vratarja, že v enem naslednjih napadov pa je izkoristil fantastično podajo Giovinca s peto in ob izgubljeni domači obrambi zabil za 2:0.

Chievo je drugi polčas začel brez Cesarja, ki ga je zamenjal Francesco Acerbi, že po nekaj minutah igre pa so rumeni prek Cyrila Théréauja, Francoz je natančno zadel z roba kazenskega prostora, znižali rezultat. Kljub nekaj manjšim priložnostim na obeh straneh se rezultat ni spremenil, Juventus pa ob branjenju rezultata ni tvegal z debitantom Anelkajem, ki je obsedel na klopi.

Sestu Siena Inter Milan Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Zadnja Siena previsoka ovira za Inter

Prav nič ni šlo po načrtih Interja na gostovanju pri zadnjeuvrščeni Sieni, kjer je v drugem polčasu debitiral bivši dinamovec Mateo Kovačić. Obetavni Hrvat je v igro vstopil po tem, ko je njegov vratar Samir Handanović v prvem polčasu že dobil dva gola, sploh drugi pa je bil prava lepotica, ki jo je s strelom pod prečko v 25. minuti prispeval italijanski vezist Alessio Sestu.

Antonio Cassano je sicer še uspel izenačiti na 1:1, po Sestujevem golu pa je Inter v drugem polčasu kmalu ostal z desetimi nogometaši na igrišču. Cristian Chivu je zrušil Innocenta Emegharo za najstrožjo kazen in rdeči karton, Handanović pa je bil ob strelu Alessandra Rosine nemočen.

Palermo padel na zadnje mesto

Nič bolje se ni godilo niti Laziu, ki je pri Genoi že zaostajal z 0:2, a se v drugem polčasu z goli Sergia Floccarija in kapetana Stefana Maurija z bele točke vrnil v igro, potem pa so jim možje iz pristanišča zadnji udarec boleče zadali v 94. minuti, ko je z glavo za zmago zadel rezervist Marco Rigoni (3:2).

Težke trenutke spet preživlja najslavnejši sicilijanski prvoligaš Palermo, za katerega je ob porazu proti Atalanti igral le Josip Iličić, medtem ko je Jasmin Kurtić obsedel na klopi (1:2). Rožnati so z domačim porazom ob zmagi Siene, ki je sezono začela s točkovnim pribitkom, padli na zadnje mesto v ligi.

Pomemben gol za Bologno je v bitki za obstanek zabil Panagiotis Kone, ki je v 66. minuti končal tekmo petih golov v Pescari (3:2). Ekipa Reneja Krhina, nekdanji vezist Interja je celo tekmo presedel na klopi, je tako utrdila svoj položaj na spodnji sredini lestvice.

Izenačenje na vrhu

Napoli se je z zmago nad Catanio na vrhu Serie A izenačil z branilcem naslova Juventusom, potem sta je za slavje na obračunu ekip z juga v prvem polčasu zadela Marek Hamšik in Paolo CannavaroEkipa verižnega kadilca Walterja Mazzarija sicer ni blestela, a je vseeno odpravila Sicilijance in se z 49 točkami za en dan izenačila s "staro damo"

Hamšik Cavani Napoli Catania Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Pomembnost tekme je več kot očitno vplivala na sinje modre, ki jim je pod Vezuvom vodstvo po pol ure prinesel slovaški zvezdnik Hamšik, ki je po tem, ko je začel akcijo, iz neposredne bližine v mrežo pospravil zgrešen strel Juana Zunige.

Kapetan Cannavaro je minuto pred plolčasom vodstvo še povišal in postavil tudi končni rezultat tekme, ko se je skupaj s tremi soigralci izognil "ofsajd zanki" in v gol preusmeril nizko podajo Hamšika.

Na prvi sobotni tekmi sta Torino in Sampdoria na slabi tekmi remizirala brez golov. Valter Birsa je odigral le zadnjih pet minut rednega dela, je pa njegovo moštvo niz nepremagljivosti po slabem začetku sezone podaljšalo že na sedem tekem.

Poraz Rome odnesel Zemana

Cagliari je s prepričljivo zmago nad Romo (4:2) zapečatil usodo trenerja Zdeněka Zemana, ki je ostal brez trenerskega stolčka. Njegova začasna zamenjava bo Aurelio Andreazzoli. ''AS Roma sporoča, da je prekinila sodelovanje s trenerjem prve ekipe Zdeněkom Zemanom,'' so sporočili iz Rima.

Italijanski mediji kot glavne kandidate za Zemanovega naslednika omenjajo Francoza Laurenta Blanca ter Italijana Marca Giampaola in Walterja Novellina. Kaplja čez rob je bil visok poraz proti Cagliariju, Rimljani pa v novem letu še niso zabeležili zmage.

Trenutno se nahajajo na osmem mestu ligaške lestvice in imajo za vodilnim Juventusom kar 15 točk zaostanka. V četrti minuti srečanja na Olimpicu je za goste sicer prvi zabil Radja Nainggolan, za Rimljane pa je po nekaj več kot pol ure igre izenačil Francesco Totti.

Cagliari je ponovo povedel na začetku drugega polčasa, ko se je z avtogolom osramotil domači vratar Mauro Goicoechea. Le šest minut kasneje je bil z glavo natančen Marco Sau. Gostje kljub vodstvu z dvema zadetkoma niso popuščali in v 71. minuti pokopali vse upe domače ekipe, ko je po strelu Thiaga Ribeira odbito žogo v mrežo pospravil Francesco Pisano. Zaostanek treh golov je v zadnjih minutah tekme znižal Marquinhos, ki je postavil končnih 4:2.

Italijanska liga, 23. kolo:

AC Milan : Udinese 2:1 (1:0)
Balotelli (25, 90); Pinzi (55)

AS Roma : Cagliari 2:4 (1:1)
Totti (35), Marquinhos (90); Nainggolan (4), Goicoechea (47/a.g.), Sau (53), Pisano (71)

Torino : Sampdoria 0:0
Birsa (Torino) je igral od 85. minute.

Napoli : Catania 2:0 (2:0)
Hamšik (31), Cannavaro (44)

Chievo : Juventus 1:2 (0:2)
Théréau (52); Matri (10), Lichtsteiner (42)
Cesar je odigral prvi polčas, Jokić (oba Chievo) pa celo tekmo.

Fiorentina : Parma 2:0 (1:0)
Toni (28), Jovetić (50)

Genoa : Lazio 3:2 (2:0)
Borriello (16), Bertolacci (22), Rigoni (90); Floccari (58), Mauri (82/11-m)
Krajnca (Genoa) ni bilo v ekipi.

Palermo : Atalanta 1:2 (0:0)
Nelson (83); Carmona (54), Denis (72)
Iličić je igral do 78. minute, Kurtić (oba Palermo) je bil na klopi.

Pescara : Bologna 2:3 (2:1)
Weiss (30/11-m), D'Agostino (45/11-m); Diamanti (34/11-m), Gilardino (50), Kone (66)
Krhin (Bologna) je bil na klopi.

Siena : Inter Milan 3:1 (2:1)
Emeghara (21), Sestu (25), Rosina (56/11-m); Cassano (22) 
RK: Chivu (55/Inter)
Handanović je odigral celo tekmo, Belec (oba Inter) je bil na klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.