Šport > Nogomet
15 ogledov

Vratarska napaka leta; Ján Mucha brez vstopa v BiH

Ján Mucha Grčija Slovaška Reuters
Vratar slovaške reprezentance Ján Mucha je v Atenah storil veliko napako in omogočil pomembno zmago Grčije (1:0). "Mojstrovino" si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Tekla je 44. minuta tekme med Grčijo in Slovaško v Atenah. Izid je bil 0:0, nato pa je na sceno stopil gostujoči vratar Ján Mucha. Povratno podajo Martina Škrtela si je zaustavil tako slabo (pravzaprav si je sploh ni), da je žoga končala v mreži. Na misel so mu najbrž kmalu prišle vse zapovedi trenerjev mlajših selekcij, da se žoge, če se le da, ne ustavlja z zunanjim delom stopala, sploh pa ne deset metrov od gola.

Branilec Liverpoola, ki so mu seveda pripisali avtogol, je bil očitno razdražen zaradi soigralčeve reakcije. Razumljivo so mu popustili živci, ob koncu tekme se je nato tudi evidentno sprovociran spustil v obračunavanje z domačini. Mucha, ki je bil vrsto let član Evertona, se je v mestu ob reki Mersey seveda pogosto družil s Škrtelom, sedaj pa mu jo je pošteno zagodel.

Od junaka do bedaka

A Škrtel in Slovaki niso bili edina žrtev čuvaja mreže ruskega kluba Krila Sovjetov iz Samare. Še bolj so nanj jezni Bosanci, ki so z Grki v hudem boju za prvo mesto v skupini G. Ekipi imata enako število točk, tako da bi četa Safeta Sušića seveda toplo pozdravila vsak spodrsljaj Grkov.

Da pa bi bila stvar še bolj mučna, je bil prav slovaški vratar glavni razlog za domači poraz reprezentance BiH (1:2) v septembru. S tisto nesojeno zmago bi bili Edin Džeko in druščina sedaj že na poti v Brazilijo (simbolično), tako pa bodo morali v torek zmagati v Litvi za zanesljivo uvrstitev na SP 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.