Šport
56 ogledov

Đoković potrdil prepoved organizatorja

novak đoković EPA
Novak Đoković je pojasnil okoliščine prepovedi, ko so mu jo izrekli preireditelji teniškega turnirja v Wimbledonu, in priznal, da v All England Clubu rad izmakne kakšno brisačo.

Prvi igralec sveta v prostih dneh med obračuni na teniških turnirjih pogosto skoči na kolo in tako na preprost in zabaven način skrbi za razgibavanje svojega telesa. A v Wimbledonu, kjer je vse podvrženo rigorozni tradiciji, tega ne sme več početi.

Đoković se je s kolesom vozil po prizorišču teniškega kompleksa All England Club, ko naj bi zaradi gneče avtomobilov skoraj povzročil nesrečo.

Predstavnik turnirja mu je pojasnil, da vožnja v bližini igrišč ni dovoljena, saj želijo zagotoviti varnost obiskovalcev in igralcev, za nameček pa se bojijo morebitne tožbe, če bi najboljši tenisač sveta utrpel kakšno poškodbo.

Đoković je v pogovoru z novinarji zanikal, da bi skoraj povzročil nesrečo, je pa priznal, da so mu prireditelji prepovedali vožnjo po prizorišču.

''Prosili so me, če se zaradi lastne varnosti ne vozim po ozemlju All Englad Cluba. Od vrat Aorangija, kjer vstopim s kolesom, do območja za transport, ki je malce navkreber, dobesedno 20 metrov. Tam je promet zelo nevaren,'' je pojasnil Đoković. 
Srbski tenisač se bo organizatorjem oddolžil tako, da jim bo poskusil izmakniti kakšno brisačo. Sila zaželeni spominki se na prizorišču prodajajo po 35 evrov za kos. ''Tu in tam poskusim izmakniti kakšno brisačo več z izgovorom, da je prevroče in se potim,'' je povedal prvi nosilec, ki je v Wimbledonu slavil v letih 2011, 2014 in 2015. ''Prepričan sem, da mi All England Club lahko odstopi eno dodatno brisačo na obračun. V moji domovini so tega zelo veseli. Gre za lep spominek,'' je zaključil prvi igralec sveta.

novak đoković | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 4
  • MihaMB 18:56 29.junij 2016.

    Lahka gre Đole z Balkana v Monaco, ne more pa iti Balkan iz Đoleta...

  • Senior 17:46 29.junij 2016.

    Da ga ni sram. Lopovski balkanec! Naj spi pod šotorom in ne v hotelu!

  • Snežinko 13:22 29.junij 2016.

    Kdo, a tisti, ki računa 35 evrov za eno ubogo brisačo? Ja, se strinjam.