Slovenija
42 ogledov

Kako dolgo bomo uživali v tako toplem vremenu?

Prve rožice na obali Suzana Kos
Vreme bo v prihodnjih dneh postreglo z razmeroma visokimi temperaturami. A na vidiku že tudi sprememba.

Po razmeroma lepem in toplem vikendu nas bo lepo spomladansko vreme razvajalo vsaj še nekaj dni, je za zurnal24.si napovedal vremenoslovec Brane Gregorčič z agencije za okolje. 

Je torej zime uradno konec? Gregorčič se je v odgovor najprej zasmejal in spomnil, da je meteorološka pomlad nastopila že s 1. marcem, drug mejnik je prav danes na Gregorjevo, nepreklicno pa bo v koledarskem smislu nastopila na enakonočje 21. marca. 

"Kakšne občutne ohladitve pa ni na vidiku," je vseeno previdno potrdil, da je zima zaenkrat vzela slovo. A ob tem takoj spomnil na lanski april, ko nas je sneg presenetil tik pred prvomajskimi prazniki.

Za vikend kaže slabo

Toplo vreme, kot smo ga bili vajeni v zadnjih dneh, se bo v naslednjih nadaljevalo, Gregorčič napoveduje, da bodo od sredine tedna dnevne temperature tudi nad 15 stopinj.

Jutri bo pretežno jasno, a tudi mrzlo, saj bodo najnižje jutranje temperature od -5 do 0, ob morju okoli 3. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 stopinj Celzija, napovedujejo pri agenciji za okolje. V torek, sredo in četrtek bo večinoma sončno in čez dan topleje.

A trenutni računalniški modeli kažejo, da bo še pred koncem tedna sledilo poslabšanje vremena in da prihodnji vikend ne bo tako lep. V tem trenutku kaže na precejšnjo verjetnost dežja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.