Slovenija
22 ogledov

Veter podiral drevesa

Termometer bralka
Agencija RS za okolje (Arso) je izdala opozorilo o močnejših nevihtah in močni burji, ki se lahko pojavijo danes popoldne in zvečer. Veter v bližini Ljubljane podiral drevesa.

Nekaj po četrti uri popoldne je močan veter na cesto Črna vas- Podpeč podrl več dreves. Pri Pavletovem hramu na Podpeški cesti v Brezovici pa je voda zalila cesto in grozi, da bo vdrla v stanovanjske hiše, poroča center za obveščanje RS.

Voda je zalivala stanovanjsko hišo na Dolenjski cesti v Ljubljani, veter pa je drevo podrl tudi v križišču Zimermanove ulice in Vevške ceste.

Vreme pa je nagajalo tudi v severovzhodni Sloveniji. V kraju Cerkvenjak je na cesto med Brengovo in Drbetinci je zaradi deževja naneslo zemljo iz njive, cestišče pa so morali gasilci čistiti tudi v Dornavi in Juršincih, še poroča center.

Na primorskem močna burja

"Danes popoldne in zvečer bodo ob izraziti hladni fronti možni močnejši nalivi, sunki vetra ter krajevno tudi toča. Na Primorskem bo zapihala močna burja, katere najmočnejši sunki bodo presegli sto kilometrov na uro," opozarja Arso.

Nevihte so najprej prizadele severno Slovenijo in se nato razširile na osrednji del Slovenija. Do Primorske naj bi dežne kaplje prišle v večernih urah. Zapihala bo tudi močna burja, ki lahko preseže sunke sto kilometrov na uro.

Pod deset stopinj

V nedeljo bo sprva oblačno, deževno in hladno. Zjutraj se bo meja sneženja spustila na okoli 800 metrov nadmorske višine. Padavine bodo nato čez dan postopno ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Nato se bo začelo jasniti. Burja na Primorskem bo še vztrajala. Dnevne temperature se bodo spustile po deset stopinj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.