Slovenija
6 ogledov

Pričakujemo lahko temperature nad 30 stopinj Celzija

Vročina Saša Despot
Po nekaj tedenskem nestabilnem vremenu, predvsem pa deževnih koncev tednov, se bo prihodnji teden vreme stabiliziralo. Vroče bo!

Sobota bo povečini sončna, tako bo tudi nedeljsko jutro, sredi dneva in popoldne pa bo v hribovitem svetu več spremenljive oblačnosti. Predvsem v severni polovici Slovenije bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se bodo ponekod lahko nadaljevale v noč na nedeljo, pravijo na Agenciji RS za okolje. Vikend bo topel, saj bodo najvišje dnevne temperature od 21 do 27 stopinj Celzija.

Tudi v sosednjih pokrajinah bo sončno vreme

Tudi v sosednjih pokrajinah bo povečini sončno in toplo z nekaj koprenaste oblačnosti. Vreme se bo stabiliziralo. Dežurni prognostik zagotavlja, da bo iz dneva v dan topleje. Če so do letos temperaturo 30 stopinj Celzija občutili le v Črnomlju, jo bodo že od ponedeljka dalje tudi drugo po Sloveniji.

Temperture se bodo dvignile tudi nad 30 stopinj Celzija, te poletne temperature pa se bodo obdržale do konca prihodnjega tedna.

Na ARSO opozarjajo, da visoke temperture prinašajo možnost vročinskih nevih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.