Slovenija
184 ogledov

Vremenska fronta prinaša nevihte in močnejše nalive

Neurje v Goriških Brdih iz smeri Gonjač proti Krasnem. Barbara Perko
Nevihte z močnejšimi nalivi so že zajele Slovenijo. V prometu nastajajo težave. Zaradi podrtih dreves in kamenja na cestiščih je bil ponekod oviran promet. Sunki vetra so v zahodni in severni Sloveniji odkrivali tudi strehe.

Napovedi Agencije RS za okolje so se uresničile. Slovenijo so deloma zajele vremenske fronte nevihte z močnejšimi nalivi, sunki vetra, ponekod je padala tudi toča.

Močna nevihta se je razdivjala na območju Tolmina, Idrije in Cerkneha. Zaradi podrtih dreves in kamenja na cestiščih je bila na več odsekih zaprta glavna cesta Nova Gorica-Tolmin-Bovec. Veje so ovirale tudi promet na cesti Idrija-Tolmin. Veter je odkril tudi nekaj streh.

Na gorenjski avtocesti pa je bil na uvozu Vodice proti Ljubljani oviran promet zaradi podrtega daljnovoda.

Veter je več dreves podrl na Gorenjskem in v osrednji Sloveniji, med drugim v Kamniku, Škofji Loki, Medvodah in Komendi. V Kranju je del odkrite strehe padel na vozilo, veter je del strehe odkril tudi na objektu v Občini Gorenja vas-Poljane in v Žireh. V Šenčurju je drevo padlo na vozilo pri motokros stezi.

Po poročanju Radia Slovenija je na območju Kanalske doline po navedbah tamkajšnje civilne zaščite pihal veter, kakršnega domačini ne pomnijo. Odkril je številne strehe, med drugim na dveh stanovanjskih blokih ter na osnovnih šolah v Kalu in Kanalu.

V večernih urah je zaradi neviht za vso Slovenijo razglašen oranžni alarm. Verjetnost trenutnega pojavljanja toče si lahko ogledate na spodnji animaciji ....

V ponedeljek že spet poletno ...

Po napovedih agencije za okolje se bodo krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte, od zahoda razširile na vso Slovenijo ter ponehale v večernem ali nočnem času.

Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 30, v Beli krajini in Posavju ob jugozahodnem vetru pa do 33 stopinj Celzija. Za ponedeljek je napovedano jasno vreme s poletnimi temperaturami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.