Slovenija
30 ogledov

Vrhovno sodišče zavrnilo revizijo Triglava

Istrabenz prodaja tudi vrsto nepremičnin; za njegovo parcelo sredi Portoroža že Žurnal24 main
Vrhovno sodišče je zavrnilo revizijo Zavarovalnice Triglav zoper sodbo Višjega sodišča v Kopru, s katerim je to zavrnilo pritožbo zavarovalnice v zadevi Istrabenz in potrdilo sodbo sodišča prve stopnje.

"Zavarovalnica Triglav bo preučila možnost vložitve nadaljnjih pravnih sredstev," so prek spletne strani Ljubljanske borze danes sporočili iz zavarovalnice, kjer so sodbo vrhovnega sodišča prejeli v ponedeljek.

Zavarovalnica Triglav je 10. novembra 2008 vložila tožbo zoper Istrabenz, ker ta ni plačal kupnine za Petrolove delnice. Takrat je uprava zavarovalnice pojasnila, da je zavarovalnica 28. decembra 2007 nepreklicno in brezpogojno sprejela zavezujočo ponudbo Istrabenza z dne 2. oktobra 2007 za nakup Petrolovih delnic v skupni višini 19,95 milijona evrov. Zavarovalnica od Istrabenza sicer terja tudi pripadajoče zakonske zamudne obresti od 7. januarja 2008 dalje.

Okrožno sodišče v Kopru je 9. februarja 2010 zavrnilo tožbeni zahtevek zavarovalnice, ki se je na sklep tudi pritožila. Višje sodišče v Kopru je nato 10. februarja 2011 zavrnilo pritožbo zavarovalnice in potrdilo sodbo prvostopenjskega sodišča.

Istrabenz je na tožbo odgovoril 17. decembra 2008, deset dni pozneje pa zoper Zavarovalnico Triglav vložil tudi nasprotno tožbo. Tako v odgovoru na tožbo kot v nasprotni tožbi utemeljuje svoje stališče, da od Zavarovalnice Triglav ni dolžan kupiti Petrolovih delnic.

Okrožno sodišče v Kopru je zavrnilo tudi nasprotno tožbo Istrabenza, da se pogodba med strankama, ki je bila sklenjena na podlagi Istrabenzove ponudbe z 2. oktobra 2007 in sprejema ponudbe s strani zavarovalnice 28. decembra 2007, razveljavi. Sodišče je v zadevi še odločilo, da vsaka stranka nosi svoje stroške sodnega postopka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.