Šport
70 ogledov

Vrhunec svetovnega prvenstva prestavljen

boštjan kline EPA
Na smuku so bili tokrat trije slovenski mladinski svetovni prvaki, ki pa skupaj s tekmeci niso dočakali tekme.

V Sankt Moritzu bi moral biti nasporedu eden izmed vrhuncev svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, boj za naslov svetovnega prvaka v smuku. Na progo naj bi se podali podali tudi štirje slovenski smukači Boštjan Kline, Rok Perko, Klemen Kosi in Miha Hrobat. A do nastopa ni prišlo, organizatorjem je tekmo preprečila megla.

V slovenski ekipi so bili sicer kar trije nekdanji mladinski svetovni prvaki, Kline je leta 2011 v švicarski Crans Montani osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka v smuku, Perko pa je bil mladinski svetovni prvak v kraljevi disciplini na MSP leta 2005 v italijanski Bardonecchii. Hrobat je naslov mladinskega svetovnega prvaka v superveleslalomu osvojil pred dvema letoma v norveškem Hafjellu.

Med favorite so pred tekmo sodili Švicarji Beat Feuz, Patrick Küng in Carlo Janka, Italijana Dominik Paris in Peter Fill, pa Norvežana Kjetil Jansrud, srebrn s superveleslaloma, in Aleksander Aamodt Kilde, Francoz Adrien Theaux, Avstrijci Matthias Mayer, Max Franz, Hannes Reichelt in Vincent Kriechmayr. Po presenetljivem razpletu superveleslaloma, ko sta se na vrh pognala Erik Guay, ki je vzel zlato, in Manuel Osborne-Paradis z bronom, je bilo treba resno računati tudi na Kanadčana.

Zaradi težav z meglo je bil start z 12. ure najprej prestavljen na 12.30, nato še na 13.00, 13.15 in 14.15, nato pa so se organizatorji sprijaznili, da tokrat ne bo moč organizirati tekme.

Svetovno prvenstvo, smuk (M):

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.