Slovenija
32 ogledov

Vrhunski športnik in rešitelj

Zlatko Pulko Osebni arhiv
Junak Slovenije. Zlatko Pulko je rešil moškega, ki se je utapljal v jezeru. Pomoč nekomu v stiski se mi zdi samoumevna, skromno pove sicer eden izmed naših vrhunskih športnikov.

Moški, ki se je sredi julija utapljal v jezeru, se ima za preživetje zahvaliti le Zlatku Pulku. Glede na to, da je 26-letni Zlatko zaradi športnih obveznosti na leto le kakšna dva meseca v Sloveniji, lahko zapišemo, da je imel moški res precejšnjo srečo.

Namesto turnirja izbrala Bled

26-letnik, ki prihaja iz Šempetra v Savinjski dolini ter se že vrsto let ukvarja z vrhunskim športom, se je z dekletom med nabiranjem energije za novo sezono v domačih krajih odločil, da izpusti viteški turnir ter se odpravita na izlet. Namesto ogledovanja vitezov sta izbrala Bled.

Ko sta se približala jezeru, sta zagledala več ljudi, ki so se na glas pogovarjali o moškem v vodi – mislili so, da plava mrtvaka. A Zlatko in njegovo dekle sta takoj opazila, da nekaj ni v redu. Zmotilo ju je dejstvo, da so okončine moškega mlahavo visele in bile že pod vodo; k sreči je bila glava še na gladini. Zlatko je tako hitro skočil v vodo in morda še zadnji trenutek rešil življenje.

"Vse se mi zdi tako samoumevno. Zavedaš se, da si rešil življenje in občutek je dober. Prej se še nikoli nisem znašel v podobni situaciji, večkrat pa se mi zgodi, da pomagam komu ob cesti ali pa pokličem društvo proti mučenju živali, če najdem kakšno žival," nam je dejal Zlatko in priznal, da v odločilnem trenutku ni pomislil na nič, temveč je le skočil v vodo. Seveda so vsi, starši in prijatelji, ponosni, da se je akcija tako dobro razpletla; zdaj se član švicarskih odbojkarskih prvakov Seat Volley Näfels lahko res posveti pripravam na tekme. "Vse je lepo in prav, kmalu gremo 'jovo na novo' v novo sezono," v smehu še pove eden izmed naših kandidatov za Junaka Slovenije 2011, ki si kruh služi s športnim udejstvovanjem in zato tudi skoraj deset mesecev na leto preživi v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.