• Pet 17 do 31 °C
  • Sob 20 do 29 °C
  • Ned 19 do 25 °C
več na vreme.net

Junak Slovenije

0 komentarjev

Vrhunski športnik in rešitelj

Junak Slovenije. Zlatko Pulko je rešil moškega, ki se je utapljal v jezeru. Pomoč nekomu v stiski se mi zdi samoumevna, skromno pove sicer eden izmed naših vrhunskih športnikov.

Tamara Barič / Šempeter

 

Zlatko Pulko (Foto: Osebni arhiv)

Moški, ki se je sredi julija utapljal v jezeru, se ima za preživetje zahvaliti le Zlatku Pulku. Glede na to, da je 26-letni Zlatko zaradi športnih obveznosti na leto le kakšna dva meseca v Sloveniji, lahko zapišemo, da je imel moški res precejšnjo srečo.

Namesto turnirja izbrala Bled

26-letnik, ki prihaja iz Šempetra v Savinjski dolini ter se že vrsto let ukvarja z vrhunskim športom, se je z dekletom med nabiranjem energije za novo sezono v domačih krajih odločil, da izpusti viteški turnir ter se odpravita na izlet. Namesto ogledovanja vitezov sta izbrala Bled.

  •  

    Zgodbo vam predstavljamo v okviru našega projekta Junak Slovenije. Če tudi vi poznate koga, ki se je izkazal z izjemnim dejanjem, nam lahko pišete na naveza@zurnal24.si.


Ko sta se približala jezeru, sta zagledala več ljudi, ki so se na glas pogovarjali o moškem v vodi – mislili so, da plava mrtvaka. A Zlatko in njegovo dekle sta takoj opazila, da nekaj ni v redu. Zmotilo ju je dejstvo, da so okončine moškega mlahavo visele in bile že pod vodo; k sreči je bila glava še na gladini. Zlatko je tako hitro skočil v vodo in morda še zadnji trenutek rešil življenje.

"Vse se mi zdi tako samoumevno. Zavedaš se, da si rešil življenje in občutek je dober. Prej se še nikoli nisem znašel v podobni situaciji, večkrat pa se mi zgodi, da pomagam komu ob cesti ali pa pokličem društvo proti mučenju živali, če najdem kakšno žival," nam je dejal Zlatko in priznal, da v odločilnem trenutku ni pomislil na nič, temveč je le skočil v vodo. Seveda so vsi, starši in prijatelji, ponosni, da se je akcija tako dobro razpletla; zdaj se član švicarskih odbojkarskih prvakov Seat Volley Näfels lahko res posveti pripravam na tekme. "Vse je lepo in prav, kmalu gremo 'jovo na novo' v novo sezono," v smehu še pove eden izmed naših kandidatov za Junaka Slovenije 2011, ki si kruh služi s športnim udejstvovanjem in zato tudi skoraj deset mesecev na leto preživi v tujini.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima