Svet
90 ogledov

Vroče železo na koži za pravice živali

269 Life France
1/5
Profimedias
Aktivisti za zaščito živali gibanja 269 Life France so si v zadnji kampanji v Parizu z razbeljenim železom dali vgravirati številko 269.

Na videoposnetku je prikazana vklenjena ženska, kako kriči, potem ko ji na roko pritisnejo vroče železo z žigom, in jo nato iz šotora, kjer poteka "demonstracija mučenja živali", odženejo kot živino. 

Protest je v soboto na Trgu Republike izvedla skupina 269 Life France, ki promovira veganstvo in zahteva popolno "osvoboditev živali". 

"Človeški mesar"

Poleg žigosanja so med protestom prikazali tudi "človeškega mesarja", kako "prodaja" lažne človeške ude, pakirane kot meso živali v trgovinah. 

Skupina želi s svojimi akcija prikazati krutost mesne industrije in, kot pravijo, "spremeniti percepcijo teles, ki jih dajemo v usta v imenu kulinaričnih užitkov". 

Predstavnik gibanja je za medije pojasnil, da je številka 269, ki so jo vžgali v svojo kožo, številka, s katero je bil označen teliček na mlečni farmi v Izraelu.

Teliček je imel ob skotitvi vnaprej določen datum usmrtitve, a so ga aktivisti rešili in postal je simbol mednarodnega gibanja 268 Life. 

Številka pripadnikom gibanja ponazarja solidarnost do vseh živalskih žrtev in spomin na vse ubite živali.

Ljudje po celem svetu si to številko v znak solidarnosti vtetovirajo ali kako drugače vtisnejo na telo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 19:21 27.september 2016.

    Kar ni meso, sploh ni hrana! Po eni strani ne maram teh ljudi, ker živalim odžirajo hrano, po drugi strani pa jih spoštujem, ker več mesa ostane za nas, ki se prehranjujemo normalno.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:48 27.september 2016.

    Lepo od njih da se pri svojih vrednotah ne borijo samo iz kavča tako kot nekateri.

  • Pepe007 13:59 26.september 2016.

    Jaz jih podpiram. Trenutno je v EU preveč mleka, cena vstrajno pada, EU izplačuje podpore za znižanje proizvodnje. Naj ti pokupijo krave in se bo trg izravnal, kmetje bodo lažje preživeli trenutno krizo.