Slovenija
4 ogledov

Vročina do sredine naslednjega tedna ne bo popustila

Vročina - Belgija EPA
Zaradi visokih temperatur so na agenciji za okolje (Arso) od sobote naprej razglasili oranžno stopnjo nevarnosti za večji del države. Na Primorskem opozorila veljajo že danes, jutri pa bo toplotna obremenitev velika po vsem južnem delu države.

Visoke temperature vplivajo tudi na voznike, njihovo strpnost in zbranost, pa opozarjajo na javni agenciji za varnost prometa.

Ob novem vročinskem valu, ki bo po napovedih vremenoslovcev trajal vsaj do druge polovice prihodnjega tedna, so vozniki ob visokih temperaturah še bolj obremenjeni in utrujeni, njihova zbranost in strpnost pa sta manjši. Zato jim med drugim svetujejo, da se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ali pozno ponoči.

S tem se ne bodo izognili le visokim temperaturam, temveč tudi gostemu prometu, opozarjajo pred bližnjim konec tedna, ko so v času poletne sezone slovenske ceste prometno še bolj obremenjene.

Če se odpravljate na pot, imejte se sabo vodo

Na javni agenciji za varnost prometa vsem, ki se odpravljajo na pot, tudi svetujejo, da imajo s seboj dovolj brezalkoholne pijače, za večje ugodje in boljšo zbranost pa lahko poskrbijo s primernim hlajenjem v vozilu. Pri tem naj razlika med zunanjo temperaturo in temperaturo v avtomobilu raje ne presega sedmih stopinj Celzija.

Vozniki naj na daljših poteh načrtujejo dovolj odmora med vožnjo. Velja pa tudi poziv, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti ter upoštevajo omejitve hitrosti in varnostno razdaljo. Še posebej morajo biti pozorni na pešce, kolesarje in motoriste.

Vremenoslovci za danes napovedujejo, da bodo najvišje dnevne temperaturedosegle 34 stopinj Celzija, na Primorskem do 36.

Sončno in vroče bo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • zdrej 13:28 07.avgust 2015.

    In kaj je z mesti, če že naslov obljublja tako vsebino "Vročine naj se pazijo ljudje v mestih" !!!V čem je to fora, da se gre brat? Če bom hotel bom bral, lahko pa tudi rečem takole. imate glupe ...prikaži več naslove, odj***. Pa še nekaj, dragi nespo*** novinarčki! V pomurju je lahko bolj vroče kot v katerem koli mestu v notrajosti države!!

  • STF 14:13 06.avgust 2015.

    Vcasih smo temu rekli poletje. Dedi je vcasih reku, da se ne gre v bazen dokler ni 30. In to je bilo ze zelo kmalu.Pa ni bilo nobinih "vrocinskih valov"

  • allstarr111 11:02 06.avgust 2015.

    Ja pozabu si povedat da je blo ene 5 stopinj manj v peak timu