Slovenija
53 ogledov

Zaradi vročine razglasili rdeči alarm

Vročina - Belgija EPA
Do srede popoldne bo po sredi dneva in popoldne zelo velika toplotna obremenitev, so zapisali za agenciji za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 32 do 37 stopinj Celzija. V notranjosti države so možne posamezne vročinske nevihte.

Jutri bo sprva precej jasno. Popoldne se bodo začele na severu pojavljati plohe in nevihte, ki bodo do večera zajele vso državo. Možni bodo močnejši nalivi in sunki vetra.

Čez dan bo pihal jugozahodni veter, zvečer pa bo začel pihati severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 24, najvišje dnevne od 28 do 33, v južni Sloveniji do okoli 35 stopinj Celzija, napovedujejo na Arsu.

rdeči | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
V ponedeljek so po podatkih Arsa najvišjo temperaturo izmerili v Ljubljani, 36,1 stopinje Celzija. Danes pa se je za zdaj ogrelo na 34 stopinj Celzija, kolikor so med drugim izmerili v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Celju in Novi Gorici.

Letošnji julij pa se še ni povsem približal rekordnim vročinam, doseženim daljnega 5. julija 1950. Takrat je v Črnomlju padel slovenski absolutni temperaturni rekord 40,6 stopinje Celzija, ki vztraja še danes. Tudi v Ljubljani (37,6 stopnje), Celju (39,4) in Slovenj Gradcu (35,5) so na omenjeni dan pred 65 leti zabeležili doslej najvišje julijske temperature, kažejo podatki agencije za okolje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • h3o 18:56 07.julij 2015.

    temperatura naj bo visoka, prav je tako, poletje je tu in to je prav. čez 2 mesca vas bo že zeblo. pa mimogrede, dnevi se že krajšajo

  • Avatar praufo
    praufo 18:31 07.julij 2015.

    Ni glih tkom pa pust ti tele alarme. Take vročine ni blo, bla je ampak ne taka.

  • miho 17:02 07.julij 2015.

    Ti vročinski valovi očitno niso nič novega in ozračje se v bistvu sploh ne segreva, saj v zadnjih 65 letih ni bil presežen rekord od takrat... Samo rdečih alarmov takrat še ni bilo in ljudje so se posledično manj bali. ...prikaži več Vročina je bila takrat sestavni del poletja in ljudje so jo sprejeli. :)