Šport > Nogomet
24 ogledov

Vrtnice na Ljudskem vrtu izzivajo vijolice

Tavares Mendy Cvijnović Olimpija Ljubljana večni derbi Pokal Slovenije Hervis Lj Nino Verdnik
Goričani so z velikimi načrti pripotovali v Maribor, ti pa so jim pokazali zakaj so vodilni klub prvenstva in zadržali Koper na petih točkah zaostanka.

Vse tekme 26. kola slovenske prve nogometne lige so bile na sporedu že v soboto. Debi kola je gostil Ljudski vrt, kjer so Mariborčani gostili vrtnice iz Gorice. Čeprav so primorci v štajersko prestolnico dopotovali z velikimi načrti, ki bi jih vrnili v igro za naslov, pa so se v Gorico vrnili sklonjenih glav po porazu z 0:2.

Tekma se je začela s počastitivjo jubileja Aleša Mertlja, ki je odigral še 200. tekmo v vijoličastem dresu. Glavni junak večera pa je bil Goran Cvijanovič, ki v zadnjem obdobju igra kot prerojen. 'Cvijo' je svojemu nekdanjemu moštvu zabil dva zadetka in tako poskrbel za nove tri točke vodilnih Mariborčanov, ki ostajajo trdno v sedlu. 

Krka s pomočjo Celja dobiva boj za obstanek

Mariborski poraz bi bil sicer dobrodošlo darilo za najbližje zasledovalce iz Kopra. Kanarčki so namreč na Bonifiki z 2:1 odpravili Zavrč, ki v letu 2014 ostaja brez zmage, in se tako Mariboru prbiližali na vsega dve točki zaostanka, a le za nekaj ur. Domača junaka sta bila Jaka Štromajer in Domen Črnigoj, ki sta dosegla zadetka in s tem izničila prosti strel Fučka na drugi strani. 

Olimpija nadaljuje niz remije, tokrat se je brez zadetkov razšla s sosednjimi Domažlčani, ki so tako obdržali šesto mesto na lestvici. To je že druga prvenstvena tekma zapored, ko zmaji niso našli poti do mreže nasprotnika. Boj za obstanek v ligi pa še naprje dobiva novomeška Krka, ki je ob remiju z Rudarjem in porazu Triglava v Celju povišala svoje prednost pred Kranjčani na štiri točke. 

Prva Liga TS, 26.kolo:

Krka : Rudar Velenje 1:1 (1:1)
Kramarič (19); Podlogar (44)
RK: Firer (42/Rudar)

Luka Koper : Zavrč 2:1 (1:0)
Štromajer (27), Črnigoj (85), Fuček (77)

Olimpija : Domžale 0:0 

Celje : Triglav 2:0 (1:0)
Verbič (19), Zajc (69)

Maribor : Gorica 2:0 (1:0)
Cvijanovič (41, 60/11-m)
RK: Modolo (58), Bazzofia (93/oba Gorica)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.